Debat

Frederiksberg Kommune må påtage sig ansvaret for en lockout

Med et historisk stort deltagerantal på Frederiksberg Lærerforenings (tidl. Frederiksberg Kommunelærerforening) generalforsamling d. 21. marts vedtog lærerforeningens medlemmer enstemmigt en udtalelse, som på det kraftigste opfordrer kommunalbestyrelsen til at sige fra over KL’s masterplan – en masterplan indgået mellem finansminister og chefforhandler for Moderniseringsstyrelsen, Bjarne Corydon og KL.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Masterplanen har til formål at få de offentligt ansatte til at betale for velfærden via forringede overenskomster, i første omgang ved at nægte at indgå i realitetsforhandlinger med lærerne.

Men kommunalbestyrelserne rundt omkring i kommunerne kan ikke frasige sig deres arbejdsgiveransvar. Heller ikke på Frederiksberg.

”Der florerer blandt nogle partier i den frederiksbergske kommunalbestyrelse den misforståelse, at man som kommunalbestyrelsesmedlem ikke må blande sig i den faglige konflikt mellem KL og lærerne, ” forklarer formand for Frederiksberg Lærerforening, Ane Søegaard.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Hun og hendes kolleger står fast på, at som kommunalbestyrelsesmedlem er man part i den konflikt og har al mulig grund til at blande sig.

”Alle kommunalbestyrelsesmedlemmer i Frederiksberg Kommune bærer hver især et ansvar for, at der i fremtiden kan samarbejdes med Frederiksberg Lærerforening og Danmarks Lærerforening”, fortæller Mads Kyrsting, tillidsrepræsentant på Ny Hollænderskolen.

”KL, Moderniseringsstyrelsen og regeringens masterplan betyder, at vi i fællesskab i fremtiden ikke må lave bl.a. arbejdstidsaftaler, som den vi indgik for mindre end to måneder siden på Frederiksberg. Her sikrede lærerne og børnehaveklasselederne, at der kunne undervises i 6000 flere timer for de samme penge,” fortæller Ane Søegaard.

Også et forældrebrev udsendt af Frederiksberg Kommune med henvisning til KL’s hjemmeside meretidsammen.dk fik i en udtalelse skarp kritik fra forsamlingen:

”KL har offentliggjort en hjemmeside fuld af manipulationer om lærernes arbejdstid og nedvurdering af vores arbejdsindsats – og den hjemmeside henviser Frederiksberg Kommune til i et forældrebrev. Det er ensidigt og urimeligt at misbruge forældrene på den måde”, siger Rikke Nørby, lærer og tillidsrepræsentant på Skolen ved Nyelandsvej.

Rikke Nørbys kritik deles af arbejdsmiljøansvarlig i Frederiksberg Lærerforening, Cinna Vollmond:

”Vi har protesteret over dette i et brev til kommunalbestyrelsen, og vi opfordrer fortsat kommunalbestyrelsen til at sige fra overfor den smædekampagne, KL fører mod en hel medarbejdergruppe. Det er simpelthen dårlig personaleledelse og skadeligt for arbejdsmiljøet og engagementet på skolerne, ” slutter Cinna Vollmond.

Spørgsmål kan stiles til formand Ane Søegaard på tlf. 51262066