Overenskomst
10   575

Lærere holder åben skole under lockout

Hvis lærerne bliver lockoutet, opfordrer Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse de lokale lærerkredse til at gennemføre frivillig undervisning i det fri som happenings. Det kan være historiske byvandringer, lave matematik i en lokal virksomhed, danse samba i centeret eller et eventyrtema på byens markedsplads.

"Vi vil gerne sende et tydeligt signal til vores omverden og ikke mindst til forældrene om, at vi ikke vil denne her konflikt. Vi vil gerne undervise", siger formand for overenskomstudvalget Gordon Ørskov Madsen.
Derfor opfordrer DLF's hovedstyrelse lærerne til at lave undervisningshappenings over hele landet.

"Eleverne går glip af en masse værdifuld undervisning, og vi mener ikke, at vi kan løse skolens udfordringer ved en konflikt. Og vi skal jo samle trådene op på den anden side af konflikten. Hvis konflikten bliver så dyb, at vi har svært ved at finde tilbage til et fornuftigt samarbejde om folkeskolen, så bliver alle tabere - ikke mindst eleverne", siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Ikke erstatning for undervisningen
Gordon Ørskov Madsen understreger, at der ikke er tale om at erstatte undervisningen. Men nogle steder vil lærerne lave aktiviteter, hvor eleverne inviteres, og der kan godt komme til at foregå ting, som eleverne kan lære noget af.
"De vil helt sikkert godt kunne få noget ud af det, men det er ikke sådan, at vi følger fælles mål eller årsplaner - det her kan på ingen måde træde i stedet for undervisningen, så ville vi jo tage brodden ud af KL's konflikt. Men vi vil gerne sende et signal om, at vi meget gerne vil undervise".
Hvilke aktiviteter der kommer til at være, afhænger helt af, hvad de lokale kredse og skoler finder på. Der er jo af gode grunde ikke mulighed for at være skolerne, så det er også et spørgsmål om, hvor man kan finde lokaler.
På Frederiksberg har man allerede besluttet, at man vil opsamle eleverne i busser og give dem undervisning forskellige steder, fortæller kredsformand Ane Søegaard.
"Vi kan naturligvis ikke tilbyde eleverne den undervisningskvalitet, de plejer at få. Det giver rammerne og vilkårene ikke mulighed for", fortæller hun og fortsætter "Men vores happening skal være et signal til KL og Frederiksberg Kommune om, at en lockout af os også er en lockout af elevernes ret til undervisning", siger formand for Frederiksberg Kommunelærerforening Ane Søegaard.

Aktiviteterne er selvfølgelig helt frivillige for eleverne.


 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ