Anmeldelse Dansk
0   157

Skriveværksted - Ord på verden

Skriveværksted - Ord på verden

Fakta


Titel
Skriveværksted - Ord på verden

Forfatter
Adil Erdem

Pris
175 kroner

Sider
52 sider

Serie
Metodeværkstedet

Type
Bog

Forlag
Geografforlaget

"Skriveværksted" slår med det samme fast, hvad hovedformålet med bogen er, nemlig at få den enkelte elev til at udfordre sin egen fantasi og sit ordforråd. Forordet fortæller også, at det er svært at komme med konkrete ideer til anvendelse af øvelserne, de skal betragtes som vejledende.

Artiklen fortsætter under banneret

Alligevel er forfatteren meget styrende. I en øvelse skal eleverne skrive digte. Et af emnerne hedder "Frihed er ...", og her er opgaven, at eleven skal skrive sit syn på frihed. Og så kommer der ellers en række krav om, at eleven skal "tænke på andres frihed og skrive, som om han/hun repræsenterer andre fra et andet land, andre i en krig". Det hænger ikke rigtig sammen med det første oplæg til øvelsen.

Ligeledes er en af opgaverne at skrive et eventyr som en genfortælling af et eventyr fortalt af en mormor. Så langt så godt. Eleven har frie hænder til at skrive eventyret, står der. Men så oplistes en række krav til eventyret, blandt andet at slutningen skal være "trist, irriterende".

En anden opgave er temmelig urealistisk. Den går ud på, at eleverne hver finder en indvandrerfamilie og beder dem fortælle en historie fra deres hjemland. En prisværdig tanke, men nok svær at sætte i værk.

Bogen er tænkt som et supplement til danskundervisningen eller som selvstændigt materiale til de hurtige elever. Det sidste kræver præcise opgaveformuleringer, og det lever bogen ikke op til. Der er for mange uklare formuleringer. Så snarere end at udfordre fantasi og ordforråd efterlades eleverne tvivlrådige og frustrerede.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt