Anmeldelse

Smagstid

Smagstid

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Smagstid" er en gastronomisk kogebog, der giver dig indblik i og smag for de nordiske råvarer i sæson. Du lærer nye tilberedningsmetoder og kan blive inspireret af flot foodstyling og smukke billeder. Bogen opmuntrer til at prøve nye ting og vælge nye menuer og råvarer, når du vil kræse for dine gæster eller krydre aftensmåltidet.

Fakta:

Titel: Smagstid

Forfatter: Frantz Maurice Scott Lundby, Lars Pedersen

Pris: 269 kroner

Sider: 118 sider

Serie: Blikgryden

Type: Bog

Forlag: Anblik

Kogebogen er den første i en række og indeholder nye opskrifter og tilberedningsmetoder med udgangspunkt i de bedste råvarer fra Norden. De gennemgående temaer er, at du finder sæsonvarer for hele året, og at du kreerer maden fra bunden af.

Hver måned har sin egen fortælling, som introducerer årstiden. Eksempelvis byder januar på en kartoffel/kålrabisuppe med blåmuslinger dampet i porsesnaps til forret, birkedampet bornholmerhane med grillet skind, kartoffel/peberrodscreme og rosenkål til hovedret og blandede oste med pære/østershatmarmelade med sennepskorn som dessert.

Bagest i bogen finder du en indholdsfortegnelse over menuerne, som med fordel kunne udbygges med et register over de enkelte råvarer.

Forfatterne vil pirre oplevelsen og glæden ved at tilberede mad fra bunden og samtidig gøre opmærksom på, at mad er et socialt element. Kogebogen indeholder 118 sider og 36 opskrifter, som er illustreret med flotte farvefotos. En inspirerende, flot, fortællende, gennemarbejdet og letforståelig gastronomisk kogebog, der bygger på nordisk mad i sæson.