Anmeldelse Teamsamarbejde
0   383

Teamportfolio

Teamportfolio

Fakta


Titel
Teamportfolio

Forfatter
Ulla Sjørup

Pris
168 kroner

Sider
61 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Portfolio er efterhånden blevet en populær evalueringsmetode i folkeskolen. Brugt i forhold til eleverne er den værdifuld, fordi den inddrager eleverne aktivt, og fordi den tager udgangspunkt i elevernes succeser og i sig selv motiverer.

Artiklen fortsætter under banneret

Ulla Sjørup videregiver i sin bog sine erfaringer med portfolio på teamniveau. Teamet udarbejder en arbejdsportfolio, der fungerer som arkiv for den fælles viden om undervisningen og den enkelte elevs læring. Den danner grundlag for teamets præsentationsportfolio og bliver brugt som udgangspunkt for teamets udviklingssamtale med skoleledelsen, idet teamet enes om, hvilke succesfulde arbejder der skal sættes i præsentationsportfolioen.

Herefter fremlægger forfatteren sin vision om, hvorledes portfoliomodellen kan anvendes op igennem hele det kommunale skolesystem afsluttende med kommunens kvalitetsrapport. Her taber hun jordforbindelsen og afslører en naiv forestilling om, hvordan kommunikationen foregår i en moderne storkommunal struktur. Alene tidsforbruget undervejs virker skræmmende i en hverdag, som fra bund til top i skolesystemet i forvejen er hårdt belastet af alle mulige former for yderligere dokumentation.

Bogens styrke er dens klare systematik, så længe det drejer sig om evaluering på elev- og teamniveau. Generelt savnes dog en diskussion af det problematiske i, at man i teamet evaluerer sig selv uden medvirken af en udenforstående instans. Hvis man virkelig for alvor skulle videreføre portfoliometoden fra elevniveauet til voksenniveauet, burde skoleledelsen inddrages allerede dér, hvor teamet udvælger de succesfulde arbejder.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ