Debat

Støt de dømte lærere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere end 400 lærere fra Frederiksberg, Hillerød og Albertslund fik i april en dom i Arbejdsretten på hver 1.000 kroner for arbejdsvægring. Dommen er absurd, fordi:

- lærerne krævede blot, at deres arbejdsgivere skulle overholde fælleserklæringen mellem KL og DLF og give den fornødne tid til opgaven,

- alle lærerne udarbejdede elevplanerne, for langt de flestes vedkommende inden fristens udløb.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Lærerne har både under og efter processen søgt dialog og opfordret undervisningsminister Bertel Haarder til at trække bekendtgørelsen om elevplaner tilbage og overlade evalueringsmetoderne til lærernes professionalisme. Det har været med til at få undervisningsministeren til at nedsætte et udvalg til fjernelse af unødig bureaukrati i folkeskolen - til gavn for alle lærere.

Lærerne i de tre kommuner har været forbilleder og forkæmpere i elevplansspørgsmålet for lærere over hele Danmark, netop fordi de fik sat en dagsorden både i medierne, blandt politikerne, blandt forældrene - og blandt lærerne selv.

Bak derfor op om de dømte lærere og støt dem kontant (alle beløb er velkomne) og markér dermed din holdning til den urimelige dom. Bidrag indsættes i Den Danske Bank, registreringsnummer 3186, kontonummer 3186365046.

Vores indsamling er privat og kører til den 9. juni, klokken 12.00. Alle pengene går ubeskåret til fordeling blandt lærerne i de tre kommuner.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS