Anmeldelse Pædagogik
0   245

Børn og stress

Børn og stress

Fakta


Titel
Børn og stress

Forfatter
John Aasted Halse

Pris
198 kroner

Sider
94 sider

Type
Bog

Forlag
Dafolo

Der er ingen, der ved med sikkerhed, hvor mange børn og unge der lider af stress i Danmark, men noget tyder på, at det drejer sig om cirka ti procent. Derfor er det et vigtigt emne, som John Aasted Halse har skrevet en bog om. I den letlæste bog kan man få nogle svar på, hvad det er, der stresser børn, og hvordan man kan se, om et barn er stresset.

Artiklen fortsætter under banneret

Børn kan blive stressede, hvis deres forældre er stressede, hvis de skal gå til for mange aktiviteter, hvis kravene i skole og daginstitution er for store, hvis der er for meget støj, og hvis far og mor skal skilles.

Og hvad kan forældre og lærere så gøre ved det? Hvordan dæmper man børnenes stressfaktorer? Det gør man ved at vise, at de voksne har styr på tingene, er forudsigelige og klare i udmeldinger, og ved at de voksne forklarer deres måske stressede børn, at de ikke selv er skyld i deres overbelastede liv.

Bogen er enkelt og overskueligt delt i tre dele: Første del beskriver begrebet stress, hvordan stress påvirker børn, og hvilke strategier børn har for at modstå belastningen. Anden del handler om de almene stressfaktorer i samfundet, mediernes indvirkning og familiens indre dynamik. Sidste del omhandler de største belastninger, som børn kan udsættes for: mobning, skilsmisse, omsorgssvigt og det at miste en nær slægtning.

På den måde kommer bogen godt rundt om de forskellige stressfaktorer og deres indvirkning på børn. En nyttig bog for enhver forælder, pædagog og lærer, der har børn tæt inde på livet i deres stressede hverdag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ