Anmeldelse

Børn og stress

Børn og stress

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ingen, der ved med sikkerhed, hvor mange børn og unge der lider af stress i Danmark, men noget tyder på, at det drejer sig om cirka ti procent. Derfor er det et vigtigt emne, som John Aasted Halse har skrevet en bog om. I den letlæste bog kan man få nogle svar på, hvad det er, der stresser børn, og hvordan man kan se, om et barn er stresset.

Fakta:

Titel: Børn og stress

Forfatter: John Aasted Halse

Pris: 198 kroner

Sider: 94 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Børn kan blive stressede, hvis deres forældre er stressede, hvis de skal gå til for mange aktiviteter, hvis kravene i skole og daginstitution er for store, hvis der er for meget støj, og hvis far og mor skal skilles.

Og hvad kan forældre og lærere så gøre ved det? Hvordan dæmper man børnenes stressfaktorer? Det gør man ved at vise, at de voksne har styr på tingene, er forudsigelige og klare i udmeldinger, og ved at de voksne forklarer deres måske stressede børn, at de ikke selv er skyld i deres overbelastede liv.

Bogen er enkelt og overskueligt delt i tre dele: Første del beskriver begrebet stress, hvordan stress påvirker børn, og hvilke strategier børn har for at modstå belastningen. Anden del handler om de almene stressfaktorer i samfundet, mediernes indvirkning og familiens indre dynamik. Sidste del omhandler de største belastninger, som børn kan udsættes for: mobning, skilsmisse, omsorgssvigt og det at miste en nær slægtning.

På den måde kommer bogen godt rundt om de forskellige stressfaktorer og deres indvirkning på børn. En nyttig bog for enhver forælder, pædagog og lærer, der har børn tæt inde på livet i deres stressede hverdag.