Debat
0   150

Kollegialitet

Fortalere for det forelagte overenskomstforslag har ret i, at lærere med høje undervisningstimetal, der mister meget individuel forberedelsestid, kan glæde sig over, at de fremover vil komme til at tage del i en masse samarbejde, som vil blive afregnet ganske nøje.

Det vil ganske vist give nogle meget lange arbejdsdage for lærere med høje undervisningstimetal, idet den individuelle forberedelse som bekendt ikke mindskes nævneværdigt af samarbejdet. Især de unge lærere vil opleve en stærkt stigende arbejdsbyrde; dels fordi andelen af øvrige opgaver i reglen er ligefrem proportional med ancienniteten, hvorved de unge lærere har de højeste undervisningstimetal, dels fordi nybegynderne er afhængige af en meget tidskrævende individuel forberedelse, fordi de ikke har nogen rutine at falde tilbage på.

Artiklen fortsætter under banneret

De unge lærere, der kan klare mosten, vil kunne tage æren for at trække det allerstørste læs i skolen. De, der bukker under, vil til gengæld med rette kunne spørge, hvad der blev af lærernes kollegialitet.

Niels Christian Sauer

Karlebo


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ