Debat København Kommune
0   161

Rummelighed kræver politik

Det dur ikke, at lærerne ikke har de fornødne redskaber og hjælp til at skabe et godt undervisningsmiljø. Vi deler den bekymring, som blandt andet Ballerups og Københavns lærerkredse har rejst, hvor alt for meget »rummelighed« har gjort det ganske svært at gennemføre god undervisning.

Socialdemokraterne har netop haft vores forslag om at skærpe indsatsen mod mobning til førstebehandling i Folketingssalen. Forslaget hedder B 47 og kan læses på www.ft.dk

Artiklen fortsætter under banneret

Der var bred opbakning til flere af elementerne, som nu drøftes samlet i Folketingets uddannelsesudvalg. Vi håber at kunne skabe flertal for en skærpelse af lov om undervisningsmiljø, så den ikke alene omfatter elever og studerende, men også underviserne. Der skal udarbejdes adfærdsregler imod dårlig opførsel på alle skoler. Skolerne skal benytte muligheden for at etablere bemandede akutafdelinger til modtagelse af elever, der hindrer undervisning i klasserne. Der skal indføres forpligtende forældreinddragelse, eksempelvis gennem elevplaner, forældrekontrakter og forældreklasser. Skolen skal kunne tilknytte en socialrådgiver til at supplere kontakten til forældrene. Endelig skal bekendtgørelsen om ro og orden i folkeskolen ændres, så en kommunalbestyrelse kan beslutte den fornødne sanktion mod mobberen - herunder skift til anden skole - uden at skulle igennem en omstændelig procedure.

Ud over dette forslag ønsker Socialdemokraterne at give en indsatsgaranti til eleverne i folkeskolen. Den betyder, at eleven skal have et egnet tilbud inden for tre måneder, hvis man har behov for et specialundervisningstilbud. Sagsbehandlingstiderne er alt for lange, ligesom skolerne ikke har de fornødne resurser til en her og nu-indsats. Det kræver en politisk indsats, som vi ikke bare kan overlade til skolerne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ