Debat
0   134

Socialdemokrater går imod egen politik

Helle Thorning-Schmidt og Christine Antorini bebrejder i Folkeskolen nummer 11, »Uddannelsesløft i stedet for videnskløft«, regeringen for en politik, som Socialdemokraterne - deres eget parti - står fuldt og helt bag.

Der sket meget på det uddannelsespolitiske område, men alene at kritisere regeringen og Dansk Folkeparti er for letkøbt:

Artiklen fortsætter under banneret

- Vi har styrket evalueringskulturen i folkeskolen ved at indføre nationale test og elevplaner i folkeskolen. Socialdemokraterne stemte for.

- Vi har ændret skolestarten og udvidet undervisningspligten til ti år. Socialdemokraterne stemte for.

- Vi har ændret folkeskolens formålsparagraf, så der er kommet et tydeligere fokus på faglighed. Socialdemokraterne stemte for.

- Vi har ændret læreruddannelsen, så der blandt andet kommer mere faglig tyngde i linjefagene. Socialdemokraterne stemte for.

- Vi har samlet de mellemlange videregående uddannelser på nyetablerede professionshøjskoler. Socialdemokraterne stemte for.

Vi ved, at alting ikke er lige populært i lærerkredse. Det er vi kede af, for vi laver bestemt ikke politik for at genere lærerne, men fordi vi tror og håber, at det kan hjælpe endnu flere unge til at få en god uddannelse. Den kedelige sandhed er desværre, at der stadig er danskere, som ender med et liv uden for arbejdsmarkedet, fordi de aldrig fik lært at læse og regne. Vi lever i et fattigt samfund, hvis vi ikke tager den udfordring alvorligt.

Visse af Socialdemokraternes tanker er for så vidt gode og sympatiske. Andre er vi ikke begejstrede for. Men før vi kan begynde at diskutere substansen, så må Socialdemokraterne svare på, om de fortsat er klar til at tage medansvar for det, de har stemt for i Folketingssalen? Alt andet er altså for letkøbt .


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ