Anmeldelse Billedkunst
1   809

Gratis tegne-app til billedkunst

Masser af muligheder for at arbejde med it i billedkunst med gratis tegne-app.

Fakta


Titel
SketchBook X

Pris
Gratis

Forlag
Autodesk Inc

SketchBook X er et nemt program at tegne i eller forvandle gamle billeder og fotos til nye spændende kompositioner.

Artiklen fortsætter under banneret

I den gratis version kan der tegnes både med airbrush, blyant, pensel, i buer, linjer, firkanter, cirkler.
Der kan arbejdes med symmetri, når alle disse redskaber anvendes. I programmet kan skrives eller arbejdes på billeder, som importeres fra iPad’ens fotobibliotek eller importeres via det indbyggede kamera.

Til hvert værktøj kan der vælges forskellig størrelse, gennemsigtighed, og hvilken af de mange farver fra hele farvecirklen det skal have.
Værktøjerne og deres egenskaber kan vælges via menulinjen. En anden mulighed for at ændre værktøjets egenskaber er at klikke på den lille cirkel nederst i billedet på skærmen, så dukker der en cirkel op, hvor man kan redigere størrelse og gennemsigtighed på redskabet. Her er der også mulighed for at opsamle en bestemt farve i billedet med en "Picker". Den aktiveres med et klik, hvorefter en ny cirkel dukker frem med et sigtefelt, som flyttes hen på den farve, som man vil opsamle, og der kan arbejdes videre med.
Aktivering af den lille cirkel nederst i billedet kan nogle gange volde problemer, og det kan kræve nogle forsøg, før det lykkes. Dette betyder, at man bliver nødsaget til at fortryde det, som man har aktiveret på skærmen under disse forsøg!

I programmet kan der arbejdes med gennemsigtighed og i lag, som kan flettes sammen. Der gives endvidere mulighed for at flytte figurer rundt i billedet, så der opstår nye kompositioner. Når der skrives tekst, kan den flyttes, spejles, drejes, forstørres eller formindskes til den ønskede størrelse og position i billedet. Disse muligheder gives også, når det drejer sig om hele billedet.

Alt i alt giver dette program brugeren mange muligheder for at udfolde sin kreativitet både ved at skabe helt nye billeder og ved at omskabe gamle billeder til nye spændende værker. De færdige "kunstværker" kan gemmes på galleriet og her hentes igen for eventuel viderebearbejdning. De kan også sendes eller hentes til en computer via kobling til computeren.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.674 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.018 andre er allerede tilmeldt