Anmeldelse Dansk
0   193

God fornøjelse med bogen og stavningen

At stave rigtigt er en færdighed, der gentagne gange bliver efterspurgt som en kunnen, der er vigtig – så vigtig, at selv lærerstuderende skal have slag over fingrene, hvis der sniger sig en fejl ind hist og pist. Alene på den baggrund er dette en kærkommen udgivelse.

Greb om stavningen

Fakta


Titel
Greb om stavningen

Forfatter
Lissie Munk-Jensen

ISBN
9788723046109

Pris
122

Sider
158

Serie
Greb om

Forlag
Alinea

"Greb om stavningen" indeholder fem stavetrin, og de er meget grundige og fyldestgørende beskrevet, og der er rigtig gode og fine eksempler på netop de fejltyper, der oftest optræder. Stavetrin fire og fem er faktisk rigtig interessant læsning, selvom hensigten med en opslagsbog ikke er, at man ”læser” den, men netop kun foretager et opslag. I afsnittet om stavetrin fem er der for eksempel et opslag om ”Sammensatte ord og ordforbindelser i et eller flere ord”. I det afsnit kan man læse om, at der er forskel på bankmanden eller bank manden. Sammensatte ord er en fejltype, der optræder mange gange, fordi stavekontrollen kun accepterer ordet, hvis det er delt.

Artiklen fortsætter under banneret

Endelig er der et afsnit om folkeskolens afgangsprøve i retskrivning, som kan være nyttig læsning for dels dansklæreren i folkeskolen, dels eleverne selv som forberedelse. Hvert afsnit afsluttes med to faktabokse, der opsummerer indholdet.

Selv om alle ved, at stavning læres ved at skrive og læse meget og ikke ved rigide staveord, så er den lille opslagsbog en nyttig sag, som vil kunne hjælpe elever på vej i deres staveudvikling, hvis eleverne vel at mærke kan finde ud af at slå op, så det er det, de først skal lære.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.395 andre er allerede tilmeldt