Debat

Hvad med børnehaveklasselederne

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnehaveklasseledere i Roskilde Amt, medlemmer af Børnehaveklasseforeningen, vil gerne udtrykke vores utilfredshed med, at vores arbejdstidsaftale ikke er forhandlet færdig på lige fod og samme tidspunkt som lærernes arbejdstidsaftale.

Vi undrer os over, hvordan en hovedstyrelse i Danmarks Lærerforening, som også er børnehaveklasseledernes fagforening, kan stemme om et forslag, som ikke er færdigforhandlet for alle medlemmer.

Vi kan på nuværende tidspunkt være bekymret for, om vores arbejdstidsregler overhovedet bliver ændret og forbedret.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvorfor er det altid vores arbejdstidsregler, som skal forhandles til sidst - hvad med at huske, at der er 3.000 betalende børnehaveklasseledere, som er medlem af Danmarks Lærerforening?

Vi vil meget gerne have et svar i fagbladet Folkeskolen.

Kirsten Andersen

Børnehaveklasseforeningen

Roskilde Amt

Svar

Jeg skal være den første til at beklage, at der endnu ikke ligger en færdigforhandlet arbejdstidsaftale for børnehaveklasselederne. Det er ikke det samme, som at jeg ikke har anset det for væsentligt, at også børnehaveklasseledernes arbejdstidsaftale skal være færdigforhandlet. Snarere tværtimod. Jeg har presset på, og jeg presser stadig på for at få en aftale.

Jeg satser på, at når dette kan læses i Folkeskolen, så foreligger der rent faktisk et resultat. Men jeg vil gerne gentage, hvad jeg sagde i hovedstyrelsen, at der skal foreligge et arbejdstidsresultat for børnehaveklasselederne inden urafstemningen. Børnehaveklasselederne skal vide, hvad de siger ja eller nej til.

Aflønningen af børnehaveklasselederne er jo færdigforhandlet, men under forudsætning af, at der er opnået enighed om arbejdstidsaftalen.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF