Debat
0   127

Skolebibliotekarer som spareobjekt

Jeg er skolebibliotekar. Før urafstemningen læste jeg DLF's overenskomsttillæg »Overenskomst med perspektiv« og blev dybt rystet.

Jeg stemte naturligvis nej.

Artiklen fortsætter under banneret

Citat: »Alle skolebibliotekarernes opgaver er flyttet til kategorien 'andre opgaver'. Når tiden til skolebibliotekaren fastsættes, skal der tages hensyn til alle opgaver, herunder forberedelse og administration«.

Ja, naturligvis! Det er jo lige præcis den aftale, som vi langt om længe har tilkæmpet os. Hvorfor så dette tilbageslag?

Jo, fordi lønforhøjelsen åbenbart skal finansieres internt, og du, Anders Bondo Christensen, har åbnet en kattelem på størrelse med en garageport, der betyder en åbenbar besparelsesmulighed for den enkelte kommune.

Og så beder du mig oven i købet om at tro på et kommunalt mirakel?

Hvis jeg som skolebibliotekar også i fremtiden skal betale samme kontingent som »rigtige« lærere, så må du hurtigst muligt ændre kurs fra tro til fagforeningsrealiteter.

Svar

Skolebiblioteksfunktionen er meget forskellig fra kommune til kommune og fra skole til skole. Det kan man tydeligt aflæse i de lokalaftaler, der i dag er for skolebiblioteksarbejdet. Derfor var det heller ikke muligt at indgå en central aftale for dette område i forbindelse med Overenskomst 08. Vi har inviteret Danmarks Skolebibliotekarer til en drøftelse af, hvordan vi kan hjælpe kredsene med også i fremtiden at indgå lokale aftaler.

Vi har i øvrigt ikke finansieret en krone af lønforhøjelsen gennem arbejdstidsaftalen.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ