Debat
0   113

Jeg ønsker at styrke skolelederen

Det er en misforståelse, at jeg skulle ønske at flytte magt fra skole til rådhus. Tværtimod er jeg på linje med folkeskolens parter meget optaget af at styrke skolelederen og dennes ledelsesrum.

Vi har en kommunal folkeskole, der drives for kommunale penge, og det er og bliver i sidste ende kommunalbestyrelsens ansvar, at undervisningen er i orden. Kommunalbestyrelsen må have de nødvendige redskaber til at varetage dette ansvar. Tilsvarende er det helt afgørende, at skolelederen har de nødvendige ledelsesredskaber til at organisere og tilrettelægge undervisningen og opretholde god orden på skolen.

Artiklen fortsætter under banneret

Mine forslag til ændringer af folkeskoleloven har alene til hensigt at tydeliggøre ansvarsfordelingen mellem kommunalbestyrelsen og skolelederen. Det er ikke et mål for mig, at der i praksis centraliseres så meget som en eneste ekstra beslutning fra en skoleleder til forvaltningen som følge af mit lovudkast.

Det glæder mig, at Dorte Lange (Folkeskolen nummer 7) og DLF vil styrke skolelederens ledelsesrum, og jeg ser frem til, at vores fælles syn på ledelse skal realiseres i praksis.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ