Debat

Jeg ønsker at styrke skolelederen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er en misforståelse, at jeg skulle ønske at flytte magt fra skole til rådhus. Tværtimod er jeg på linje med folkeskolens parter meget optaget af at styrke skolelederen og dennes ledelsesrum.

Vi har en kommunal folkeskole, der drives for kommunale penge, og det er og bliver i sidste ende kommunalbestyrelsens ansvar, at undervisningen er i orden. Kommunalbestyrelsen må have de nødvendige redskaber til at varetage dette ansvar. Tilsvarende er det helt afgørende, at skolelederen har de nødvendige ledelsesredskaber til at organisere og tilrettelægge undervisningen og opretholde god orden på skolen.

Mine forslag til ændringer af folkeskoleloven har alene til hensigt at tydeliggøre ansvarsfordelingen mellem kommunalbestyrelsen og skolelederen. Det er ikke et mål for mig, at der i praksis centraliseres så meget som en eneste ekstra beslutning fra en skoleleder til forvaltningen som følge af mit lovudkast.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det glæder mig, at Dorte Lange (Folkeskolen nummer 7) og DLF vil styrke skolelederens ledelsesrum, og jeg ser frem til, at vores fælles syn på ledelse skal realiseres i praksis.