Morten Carlsson var dybt engageret i handicapsagen. Søndag blev han dræbt i en trafikulykke.

Handicapsagen har mistet en af sine talsmænd

En af handicapsagens store forkæmpere, Morten Carlsson, blev søndag dræbt i sin bil i en eneulykke. Han var formand for Landsforeningen Autisme og medlem af forretningsudvalget i Danske Handicaporganisationer, DH, og af Klagenævnet for Specialundervisning.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Gennem sit voksne liv var Morten Carlsson dybt engageret i autismesagen og mennesker med handicap generelt. Senest var han drivkraft i opbygningen af verdens bedst tilgængelige bygning, der huser en række handicaporganisationer i Taastrup.

"Alle, der har mødt Morten, er blevet smittet af hans varme personlighed, store omsorg for andre, hans kreative væsen og positive tilgang til livet. Han vil blive savnet forfærdeligt", skriver Landsforeningen Autisme på sin hjemmeside.

En fremragende ambassadør for handicapsagen

Morten Carlsson var næstformand i DH fra 2007 til 2011, da han trådte tilbage for at fortsætte sit arbejde inden for den fælles handicappolitik som medlem af forretningsudvalget i DH.

"Morten Carlsson vidste meget om personer med handicap, og naturligvis mest om personer med autisme. Men på alle områder var Morten Carlsson i stand til at bidrage til at sætte dagsordenen med relevante vinkler til debatten. Man kunne ikke finde en bedre ambassadør for handicapsagen end Morten Carlsson", skriver DH på sin hjemmeside.

En 100 procent solidarisk ener

DH kalder Morten Carlsson for en ener, men han var også 100 procent solidarisk og kæmpede for fællesskabet.

"Morten Carlsson var i stand til at være hundrede procent på opgaven og missionen. Han holdt sig ikke tilbage for at stille sig på podiet og formidle handicappolitiske budskaber i såvel store som små forsamlinger - nationalt såvel som globalt. Samtidig var han også i stand til at bidrage med 'helt almindelige' emner i dialogen med såvel de mange tillidsrepræsentanter, som han mødte på sin vej, som politikere på landsplan eller lokalt plan", lyder det fra DH.

Morten Carlsson blev 54 år og efterlader sig kone, tre voksne sønner og et barnebarn.

Læs mere

Landsforeningen Autisme

DanskeHandicaporganisationer

Powered by Labrador CMS