Debat

Oplev Grønland

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som det tidligere har været omtalt i Folkeskolen, var der i 1998 en lang konflikt mellem Grønlands Hjemmestyre og de to lærerforeninger GLF og IK, som nu er fusioneret i Imak. Konflikten blev løst med et forlig i oktober 1998. Et forlig, som på en lang række punkter forbedrer lærernes arbejdsforhold, og som dermed kan være med til at give folkeskolen et kvalitetsløft.

Samtidig havde konflikten og dens løsning den sideeffekt, at folkeskolen for alvor er kommet på dagsordenen i grønlandsk politik, og målsætningerne på uddannelsesområdet for den kommende landsstyreperiode (lig med regeringsperiode) er fremadrettede og udviklingsorienterede.

Projektet 'Den gode skole' er allerede i fuld gang, og for yderligere at understøtte udviklingen vil der som et led i forliget i nær fremtid starte et udvalgsarbejde med deltagelse af Hjemmestyret, lærernes fagforening Imak og Kanukora (Kommunernes Landsforening i Grønland), der skal undersøge lærernes arbejdsforhold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Men, for der er et men: den grønlandske folkeskole råber på uddannet arbejdskraft! Næsten alle steder må lærerne læse en hel del overtimer, og alligevel er man nødt til også at betjene sig af undervisere, der ikke har en læreruddannelse. Det er i alles interesse, at de ledige stillinger besættes med kvalificerede og interesserede kolleger. Både det grønlandske samfund, folkeskolen og de lærere, der nu er ansat i den grønlandske folkeskole, har brug for, at der kommer mange flere lærere herop.

Derfor retter vi, Grønlands Hjemmestyre og Imak, i fællesskab en opfordring til dig, der har lyst til at prøve noget andet for en tid, og som har mod på at yde en indsats under forhold, der til tider kan være vanskelige: søg til Grønland og giv den grønlandske folkeskole en håndsrækning og dig selv en oplevelse af de store. Vi lover, at du vil blive budt hjertelig velkommen både af Hjemmestyret, af de grønlandske kommuner, af Imak - og af dine kommende kolleger! Spring ud i det, ansøgningsfristen i denne omgang er medio april.

Har du spørgsmål, som du ønsker besvaret om løn- og ansættelsesvilkår eller andet, så ring til Grønlands Hjemmestyre, Danmarkskontoret telefonnummer 3369 3479, eller til Imak ved formanden Claus Jochimsen, telefon 00299 943977.

Lise Lennert og Claus Jochimsen

landsstyremedlem for Kultur, Uddannelse og Forskning og formand for Imak

Powered by Labrador CMS