Efteruddannelse
1   442

Lærere i Vejle får mulighed for at tage en universitetsgrad

Vejle Kommunes lærere kan nu blive inden for kommunegrænsen, når de vil have en universitetsgrad inden for it-didaktik. Det er første gang en universitetsuddannelse kommer til Vejle, og det bliver til folkeskolelærernes fordel.

I den syddanske kommune vil de have særligt fokus på den digitale skole. Derfor er Vejle Kommunes første uddannelse med universitetsundervisning en masteruddannelse i it-didaktik målrettet kommunens folkeskolelærere.

Det udbudte fag hedder "IKT, didaktisk design og dansk", og starter mandag  18. februar i samarbejde med Aalborg Universitet. Ifølge formanden for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune, Dan Skjerning (A), er den nye uddannelse en mulighed for at styrke fremtidens folkeskole.

"Tidligere var det kun muligt at sende enkelte lærere til universiteter andre steder for at få efteruddannelse på området, men nu kan en langt større gruppe lærere få chancen for at tage en universitetsgrad. Den nye uddannelse giver lærerne mulighed for at gå i dybden med læring og didaktik og dygtiggøre sig helt tæt på deres daglige praksis", siger Dan Skjerning.

Samarbejde med Aalborg
Med hjælp fra Aalborg Universitet kommer undervisningen til at foregå gennem både klassisk undervisning i kommunens lokaler, men også ved hjælp af online undervisning. Det mener kommunens chefkonsulent Mads Bo Kristensen er en metode, som skal bruges mere fremover.

Artiklen fortsætter under banneret

"Vejle Kommune har et rigtig godt samarbejde med Aalborg Universitet, der er blandt de førende indenfor forskning og uddannelse i it i grundskolen. En model med universitetsundervisning i Vejle med tilhørende online studier vil man komme til at se mere af", siger Mads Bo-Kristensen.

Åbningen af masteruddannelsen "IKT og Læring" bliver markeret klokken 10 18. februar, hvor formand for Børne- og Familieudvalget holder tale.

 

 

Læs mere om IKT og Læring på uddannelsens hjemmeside


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.047 andre er allerede tilmeldt