Masteruddannelsen IKT og Læring bliver nu udbudt i Vejle Kommune, og er kommunens første universitetsuddannelse.

Lærere i Vejle får mulighed for at tage en universitetsgrad

Vejle Kommunes lærere kan nu blive inden for kommunegrænsen, når de vil have en universitetsgrad inden for it-didaktik. Det er første gang en universitetsuddannelse kommer til Vejle, og det bliver til folkeskolelærernes fordel.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I den syddanske kommune vil de have særligt fokus på den digitale skole. Derfor er Vejle Kommunes første uddannelse med universitetsundervisning en masteruddannelse i it-didaktik målrettet kommunens folkeskolelærere.

Det udbudte fag hedder "IKT, didaktisk design og dansk", og starter mandag  18. februar i samarbejde med Aalborg Universitet. Ifølge formanden for Børne- og Familieudvalget i Vejle Kommune, Dan Skjerning (A), er den nye uddannelse en mulighed for at styrke fremtidens folkeskole.

"Tidligere var det kun muligt at sende enkelte lærere til universiteter andre steder for at få efteruddannelse på området, men nu kan en langt større gruppe lærere få chancen for at tage en universitetsgrad. Den nye uddannelse giver lærerne mulighed for at gå i dybden med læring og didaktik og dygtiggøre sig helt tæt på deres daglige praksis", siger Dan Skjerning.

Samarbejde med Aalborg Med hjælp fra Aalborg Universitet kommer undervisningen til at foregå gennem både klassisk undervisning i kommunens lokaler, men også ved hjælp af online undervisning. Det mener kommunens chefkonsulent Mads Bo Kristensen er en metode, som skal bruges mere fremover.

"Vejle Kommune har et rigtig godt samarbejde med Aalborg Universitet, der er blandt de førende indenfor forskning og uddannelse i it i grundskolen. En model med universitetsundervisning i Vejle med tilhørende online studier vil man komme til at se mere af", siger Mads Bo-Kristensen.

Åbningen af masteruddannelsen "IKT og Læring" bliver markeret klokken 10 18. februar, hvor formand for Børne- og Familieudvalget holder tale.

 

 

Læs mere

Læs mere om IKT og Læring på uddannelsenshjemmeside

Powered by Labrador CMS