Lærer til lærer
0   634

LÆSEMARATHON

Den 7. -8.februar 2013 blev der afholdt en læsemaraton på Nydamskolen, Vester Sottrup ved Sønderborg. 135 elever fra 4.-9.klasse havde meldt sig til 24 timers non-stop-læsning.

Den 7. -8.februar 2013 blev der afholdt en læsemaraton på Nydamskolen. 135 elever fra 4.-9.klasse havde meldt sig til 24 timers non-stop-læsning.  Undervejs blev deltagernes læsning suppleret af oplæsninger fra inviterede gæster udefra. Sønderborgs borgmester Aase Nygaard åbnede maraton, og derefter gik det derudad med læsningen. Om formiddagen var også områdets dagpleje – og børnehavebørn inviteret til dialogisk læsning, og både små og store nød at tage del i aktiviteterne. Over middag læste 1.årgang højt for deres bedsteforældre og senere på dagen var der forfatteroplæsninger via SKYPE med både forfatteren Manu Sareen og Josefine Ottesen, der læste højt af henholdsvis ”Iqbaal Farrooq” og ”Krigeren”. Det var frivilligt at deltage i maraton, da det naturligvis kræver stor vilje og motivation at læse i 24 timer.

Resten af skolen tog dog også del i læsemaraton, da der i alle klasser og alle fag blev læst. Eleverne kunne endda søge sponsorer til deres læsning. De kunne få forældre, bedsteforældre, mostre og onkler til at sponsorere deres læsning med x antal kroner for x antal læste sider. Alle indtægter fra sponsorlæsning gik til klassekasserne. Og der blev virkelig  læst og talt sider op døgnet igennem. Fredag morgen var det nogle trætte elever, der kunne slutte læsemaraton af med udsigt til en velfortjent vinterferie. Også blandt skolens voksne var der positiv stemning overfor læsemaraton. Frivillige og pensionerede lærere hjalp til med bespisningen af de mange læsende maraton-deltagere. Formanden for skolebestyrelsen Tommy Fischer udtalte stor tilfredshed med arrangementet.

Med læsemaraton har vi ønsket at sætte fokus på læsning, men da vi ved, at læsning er nært knyttet til motivation, så er det også vigtigt at få oplevelser og inspiration knyttet til læsningen. De mange oplæsninger i døgnets løb satte fokus på bøgernes verden, og gav forhåbentlig masser af inspiration til fortsat læsning. Endelig var det også et mål at lade de læselystne børn og unge få lejlighed til at møde voksne læsende rollemodeller.

Der blev læst 74.911 sider...

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.598 andre er allerede tilmeldt