Anmeldelse Historie
0   143

Tycho Brahes verden

Tycho Brahes verden

Fakta


Titel
Tycho Brahes verden

ISBN
87-7602-060-6

Pris
198 kroner

Sider
286 sider

Type
Bog

Forlag
Nationalmuseet

Jeppe var populær ved Tycho Brahes lille hof på Hven. For Jeppe var hofnar, dværg og angiveligt lidt småtosset. Men han kunne forudsige såvel liv og død som chefens hjemkomst på uventede tidspunkter, så alle tålte hans rapkæftede tunge og humoristiske påhit.

Artiklen fortsætter under banneret

Dette mærkelige indslag i et ellers forstandigt menneskes husførelse fortæller Vivian Etting om i sit kapitel om gøgl, vanvid og visdom her i denne vægtige - i dobbelt betydning - bog om den bemærkelsesværdige astronom, digter, alkymist, astrolog og naturfilosof, som fik øen til len mod beskedne modydelser, som han blæste højt og flot på.

Der er et godt overblik at hente i bogen, hvor en lang række forskere skriver godt og forståeligt om emner, der nok tager udgangspunkt i astronomen, men som samtidig tegner et nuanceret billede af konge- og adelslivet i renæssancens Danmark. Om Brahes forhold til musik og arkitektur og hans religiøse standpunkter, der ikke alle var populære blandt landets kirkelige magthavere efter reformationen. Og naturligvis om hans indsats som fagmand inden for astronomien, som han som nævnt satte ind i et bredere verdensbillede.

Bogen er flot og interessant illustreret og udgør et fortrinligt baggrundsmateriale for historielæreren, der skal undervise i perioden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.379 andre er allerede tilmeldt