Anmeldelse Specialundervisning
0   335

Projekt CSV Erhverv

Fakta


Titel
Projekt CSV Erhverv

Sider
23 sider


Hæftet fås gratis ved henvendelse til CSV SydØstfyn.

Type
Hæfte

Forlag
CSV SydØstfyn

I tiden er der fokus på de unge med særlige behov. Lov L564 om STU, den ny treårige ungdomsuddannelse, er skabt for at tilgodese disse grupper i dagens uddannelsessamfund.

Artiklen fortsætter under banneret

Men der er også store indkøringsvanskeligheder i kommunerne. Hvilke tilbud kan være relevante for de unge? Her tilbyder dette hæfte inspiration fra CSV Erhverv, et jobtræningscenter under Center for Specialundervisning for Voksne på Sydøstfyn. Centret har udviklet et tilbud til de unge med undervisning, jobtræning og udslusning. Målet er udslusning til det ordinære arbejdsmarked. Målgruppen er de unge i den treårige uddannelse og andre unge, der har behov for kortere forløb. Hæftet er i kort form projektets afrapportering - og det er spændende og oplivende læsning.

At være handicappet er ikke synd for nogen, men et livsvilkår, der må erkendes. Med dette udgangspunkt tilrettelægges en pædagogik, som hviler på systemisk og socialkonstruktionistisk teori. Mennesker og grupper er sociale systemer, der kommunikerer og lærer. Læring er her et resultat af aktivitet i et opbygget praksisfællesskab, som den unge er en del af. Fællesskabet er jobtræning og er beskrevet ved begrebet arbejdslivskontekst.

Alt foregår omkring arbejdsfunktioner. Relationen mellem den unge og læreren ses som det pædagogiske omdrejningspunkt for at skabe tryghed og omsorg. At handicap er et livsvilkår, styrer en anerkendende og resursefokuserende tilgang til den enkelte. Sæt fokus på resurser og det, der virker, er devisen. Praksisfællesskabet beskrives ved de værksteder, centret har valgt at opbygge.

Hæftet beskriver vejen fra visitation over afdækning, ophold på værksteder og til udslusning til praktik eller job, med eksempler på unge, der har haft udbytte af denne vej. Der gives en række gode råd om lærernes måde at være sammen med de unge på, om udslusningsproblematikken, om netværksopbygning og forståelse for arbejdsgivernes dagligdag og om samarbejde og nødvendigheden af et efterværn.

Hæftet kan anbefales til lærere og vejledere samt beslutningstagere, der er i dette felt.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.269 andre er allerede tilmeldt