Debat Arbejdstid
0   221

Er KL troværdig?

I mange måneder har KL nu gødet jorden for et overenskomstindgreb mod lærerne. KL har systematisk anklaget den arbejdstidsaftale, man selv har indgået med lærerne, for at være bureaukratisk, ufleksibel og - har man indtryk af - nærmest en hindring for, at eleverne overhovedet kan lære noget i skolen, og at der i hvert fald ikke kan ske en fornuftig udvikling. Det er derfor interessant, at det annoncetillæg fra KL, som var tillæg til Politiken søndag den 6. januar, omtaler, hvor stor en succes folkeskolen har i Fredensborg Kommune. Under overskriften »Skolen ud i virkeligheden - virkeligheden ind i skolen« fortæller KL om, at den fredensborgske folkeskole har fået en innovationspris for at levere en mere »oplevelsesbaseret undervisning«, som har resulteret i »øget læring og motivation hos eleverne«.

Det er jo rigtig godt - og det er tilmed foregået inden for den nuværende overenskomst, så når det kan foregå i Fredensborg og i den grad markedsføres i KL's eget annoncetillæg, så kan det vel også lade sig gøre andre steder. Den glade historie fra Fredensborg slutter med følgende passus: »Ideerne på skoleområdet er både vokset frem nedefra, fra en række mindre projekter og ildsjæle og understøttet og drevet af den strategiske indsats oppefra«. Det lyder jo som en rigtig god udviklingsmodel. En model, som kan genfindes i meget lokalt samarbejde mellem kommuner og lærere om at udvikle skolen. Spørgsmålet er derfor, om KL's centrale hetz mod læreroverenskomsten overhovedet er troværdig? KL optrapper til konfrontation, men burde måske hellere opfordre til mere lokalt samarbejde. Det er jo i hvert fald ikke den nuværende overenskomst, som har forhindret en god udvikling i Fredensborg.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ