Anmeldelse Matematik
0   242

Hvordan får jeg råd?

Fakta


Titel
Hvordan får jeg råd?

Type
Internet

Forlag
Danmarks Matematiklærerforening

"Hvordan får jeg råd?" er et af flere scenarier på www.matematikkensunivers.dk. Et "emnehæfte" for de ældste klasser med den særhed, at det er en del af et helt igennem netbaseret materiale.

Artiklen fortsætter under banneret

Scenariets hensigt er at give eleverne redskaber til og træning i at arbejde med økonomiske problemstillinger, og det får de - en meget efterspurgt viden for tiden. Forud for arbejdet gøres eleverne opmærksomme på de forudsætninger, de skal have, og på målene med arbejdet. Det er godt.

En tegneserie præsenterer indledningsvis nogle relevante problemstillinger. Herefter kan eleverne arbejde individuelt eller i grupper. Læreren følger med via de enkelte elevers Uddannelsesbog, men selvfølgelig også ved kontakten med eleverne i timerne.

De fleste vil nok vælge at starte med scenariets niveaudelte opgaver. Betegnelsen "opgaver" kan forvirre, for det er i hvert fald ikke opgaver i traditionel forstand. Rigtige opgaver findes i rigt mål i materialet og kaldes også opgaver - selvom man skal passere et billede, hvor de kaldes test.

I Bibliotek findes lærebogen, som ikke er en lærebog, som man normalt ser dem. Der er mange gode eksempler på, hvordan de digitale muligheder gør forklaringer mere forståelige. Der er også steder, hvor mulighederne ikke foldes ud; men det er tydeligvis heller ikke muligt at udforme alle mulige forklaringer, så de bliver til dynamiske billeder. Her er virkelig nyt land at betræde.

www.matematikkensunivers.dk/fr har alle adgang til at bruge "Hvordan får jeg råd?", og jeg opfordrer læsere til at besøge webstedet for selv at danne sig et indtryk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.036 andre er allerede tilmeldt