Flemming Kjærsholt

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flemming Kjærsholt, ansat ved Helsingør Byskole, døde den 13. februar efter kort tids sygdom. Det var med bange anelser, vi fulgte meldinger fra hospitalet i de sidste to måneder af Flemmings liv.

For 13 år siden var Flemming også alvorligt syg, men formåede, støttet af Lizzie, at blive arbejdsdygtig igen. Dengang var det afgørende for Flemming, at han kunne præstere en undervisning med samme høje kvalitet som tidligere - og netop høj faglig kvalitet med en yderst gennemtænkt forberedelse var kendetegnende for Flemmings undervisning. Dette forenet med en rolig og bestemt væremåde affødte stor respekt hos elever og kolleger.

På lærerværelset oplevede vi ofte Flemmings humor udmøntet i underfundige ord- eller brevvekslinger, og det forekom Flemming - ja - nærmest indlysende, at det var ham, der stod for udskænkning af morgenkaffe til de mest forvirrede sjæle, at sørge for isterninger på varme dage - og vand til sekretærerne.

Flemming var også et tilbageholdende menneske og talte sjældent om egne forhold, men på tomandshånd fortalte han dog gerne om gode oplevelser sammen med sine børn.

Flemming erkendte meget hurtigt, hvor det bar hen, og ønskede, at vi skulle huske ham som den, han var, før han blev syg. Det vil vi gøre med stor respekt for den personlighed, Flemming var. Samtidig vil vi udtrykke vor dybeste medfølelse med Lizzie, Morten og Lone.

Kolleger og ansatte

ved Helsingør Byskole