På KL's nye hjemmeside kalder Michael Ziegler DLF's forslag om at undervise 25 sammenhængende timer for optisk bedrag.

KL lancerer lærer-website

Meretidsammen.dk er navnet på et nyt KL-website. På sitet kan man læse om KL’s visioner for folkeskolen og få KL’s syn på lærernes arbejdstidsregler. Målet er at aflive myter, lyder det fra KL’s topforhandler i overenskomstforhandlingerne Michael Ziegler.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi har villet skabe et rum, hvor vi samler de udmeldinger og visioner, som KL har for folkeskolen. Og hvor vi samtidig uddyber fakta om lærernes arbejdstidsregler og afliver de myter, der må være i debatten".

Sådan lyder det fra formand for KL's Løn- og Personaleudvalg Michael Ziegler i en kommentar på KL's hjemmeside.

På sitet www.meretidsammen.dk kan skoleinteresserede finde KL's kommentarer og krav til lærernes arbejdstidsregler og også KL's visioner for folkeskolen. Man kan også finde et videoindslag, hvor Michael Ziegler uddyber KL's krav til lærernes arbejdstid ved overenskomstforhandlingerne.

"Vi har en god folkeskole, men der er et behov for at skabe en endnu bedre skole, hvor alle børn lærer mere. På sitet kan man læse om KL's visioner for en ny skole. Og man kan samtidig læse om de forhindringer, som vi mener, der ligger på vejen til at skabe en anden og mere fleksibel skole. Den udfordring hedder lærernes arbejdstidsregler", lyder det fra Michael Ziegler i kommentaren.

Kommuner og lærere kæmper om befolkningens sympati

DLF: Vi argumenterer der, hvor man forhandler Formand for DLF's skole- og uddannelsespolitiske udvalg Bjørn Hansen er ikke enig i Michael Zieglers holdninger.

"Vi er ikke enige med KL. Men hvis de har lyst til at lave en hjemmeside med deres holdninger, så skal de gøre det. Vi tager ikke til genmæle. Vi argumenterer, dér hvor man forhandler", siger Bjørn Hansen og henviser til både de igangværende overenskomstforhandlinger, og regeringens forhandlinger om en ny folkeskolereform.

Langsom start for overenskomstforhandlingerne

KL: Lærerne skal sættes fri KL ønsker at afskaffe lærernes arbejdstidsregler ved overenskomstforhandlingerne og i stedet erstatte dem med en aftale, der sætter en ydre ramme om arbejdstiden, men ikke definerer, hvad arbejdstiden skal bruges på.

"Lærerne gør en kæmpe indsats i dag, og det her handler ikke om, at lærerne skal arbejde mere. Vi ønsker blot at sætte lærerne fri, så de sammen med deres ledere ude på skolerne kan beslutte, hvad arbejdstiden skal bruges på. Nøjagtig, som det foregår på alle andre arbejdspladser. Og vi håber, at vi med sitet kan bidrage til at nuancere og kvalificere debatten", lyder det fra Michael Ziegler i kommentaren.

Bjørn Hansen mener, at mange af KL's ønsker kan imødekommes med den aftale, som lærerne arbejder efter i dag.

"Vi havde ingen intentioner om at forhandle arbejdstid. Men nu skal vi forhandle. Vi vil gerne videreudvikle på A08, som er evalueret positivt af både skoledere og kommuner. Vi ønsker en aftale, men det gør KL ikke. Det må afgøres ved forhandlingerne", siger Bjørn Hansen.

Læs mere

KL's nyelærerhjemmeside:

www.meretidsammen.dk