Det er en blanding af alvorlige emner, private bemærkninger, glade grin og rask motion, når skoleleder Lone Møller Andresen (til venstre) og sekretær Line Them Thykjær holder møde til fods

Makkerpar holder møde til fods

Hver onsdag forlader skoleleder Lone Møller Andresen og sekretær Line Them Thykjær kontoret på Gedved Skole for at drøfte stort og småt i det fri

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Himlen truer med regn, og blæsten rusker i håret på Lone Møller Andresen og Line Them Thykjær, da de træder ud af Gedved Skole og drejer ned mod kirken.

De går rask til og snakker livligt om matrix, rådighedstimer og lærere, der selv lægger skema. Det hele akkompagneret af forårets første fuglesang.

»Nå, men der er styr på rejsegildet på fredag«, forsikrer Line Them Thykjær og bryder et lille minuts tavshed.

Lone Møller Andresen slår over i privatsfæren. Hun har droppet sit fitnesscenter, fordi hun alligevel aldrig brugte sit medlemskab. Men hun har tre måneders opsigelse, og det har hun tænkt sig at udnytte.

»Hvis jeg kommer rigtigt i gang, fortsætter jeg bare. Jeg var der i lørdags, og ved du hvad? Jeg kørte forkert. Er det ikke pinligt?«

Spørgsmålet udløser turens første - men langtfra eneste - latter.

Hver onsdag holder skoleleder Lone Møller Andresen og sekretær Line Them Thykjær fra skolen ved Horsens møde til fods. Rundturen varer en lille time, og netop manglen på motion fødte ideen.

»Vi har begge små børn, så det kniber med at få tid til at motionere. Da jeg blev ansat sidste år, og vi skulle lære hinanden at kende, begyndte vi at gå«, fortæller Line Them Thykjær.

Kontoret på skolen bliver lynhurtigt omdannet til en banegård, uddyber Lone Møller Andresen:

»Ved at gå kommer vi både i bedre fysisk form og får vendt løst og fast uden at blive forstyrret. Vi har ingen dagsorden og skriver heller ikke referat, men det virker«.

Ud over motion får makkerparret ilt til deres hjerner, og det giver ekstra energi. Derfor går de om onsdagen, som er ugens lange arbejdsdag.

»Turen virker som en mental indsprøjtning, så når vi er tilbage på kontoret, er vi klare i vores hoveder resten af dagen«, siger Line Them Thykjær. |