Anmeldelse

Slip legen fri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Budskabet med dette hæfte er dels at inspirere voksne mennesker til at skabe udfordrende og stimulerende rammer til børns leg, dels at argumentere for vigtigheden af, at børn får mulighed for at udfolde sig i legen. Hæftet udleveres i forbindelse med kurser i leg, udeliv, sansemotorik og læring, men kan også læses alene, står der i indledningen.

Fakta:

Titel: Slip legen fri

Forfatter: Anne Brodersen, Mads Brodersen, Max Rasmussen

Pris: 45 kroner

Sider: 23 sider

Type: Bog

Forlag: DGI

Hæftet er opdelt i fem afsnit. Indledningsvis præsenteres grundideen og peger på legens betydning for udvikling og læring generelt. Det næste afsnit går lidt dybere i teorien bag, for eksempel præsenteres de primære sanser: labyrintsansen, taktilsansen, kinæstesisansen. Forfatterne argumenterer, at legen er essentiel i forbindelse med udvikling af disse sanser - og dermed for udvikling og læring generelt. Det tredje afsnit handler om udfordringen til de voksne om at blande sig - udenom. De voksnes opgaver er at sørge for udfordrende og stimulerende rammer samt at være der for at opmuntre, anerkende og skabe tryghed. Hæftet afsluttes med nogle oplæg til iagttagelsesskemaer af børn, legemiljøer og udfordringer.

De mange herlige fotografier af engagerede og legende børn, som hæftet er spækket med, udstråler så meget livskvalitet og siger meget mere om vigtigheden af legen, end ord kan udtrykke. I dag, hvor alt for mange børn ikke får rørt sig tilstrækkeligt, er der ingen tvivl om, at de kurser, som dette materiale relaterer sig til, er berettigede. Hæftet som sådan er en fin inspiration og afspejler engagerede og troværdige forfattere, men med det ambitiøse ærinde er det begrænset, hvor dybt man kan nå på 23 sider, så jeg kan forestille mig, man vil have endnu større udbytte af hæftet i forbindelse med et kursus.