Anmeldelse

Idrætsundervisning

Idrætsundervisning

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Idrætsundervisning" er en bog, der i en lang periode har været på den primære litteraturliste for idrætsstuderende i læreruddannelsen og på universitetet. Denne nye reviderede udgave fastholder denne målgruppe, men giver også gode muligheder for at bruge bogen på pædagoguddannelsen og i foreningssammenhæng.

Fakta:

Titel: Idrætsundervisning

Pris: 298 kroner

Sider: 346 sider

Type: Bog

Forlag: Museum Tusculanums Forlag - Telefon 3532 9135

Bogen har gennemgået en grundlæggende revidering, og der er etableret nye afsnit i materialet. Bogen er delt ind i fem områder: Didaktik og idræt, metodik og idræt, perspektiv på idrætsundervisning, emnedidaktik og læreplaner.

Især del 4 om emnedidaktik er et godt og præcist afsnit, hvor der gives bud på sammenhængen mellem teori og praksis på områder som kropsbasis, boldspil, redskabsgymnastik, dans og bevægelse, friluftsliv, vandidræt og atletik. Denne del vil helt sikkert kunne bruges af idrætslærere i folkeskolen og vil givetvis også motivere til at læse videre i bogen og derved skabe mulighed for udvikling af idrætsundervisning.

Der er ingen tvivl om, at "Idrætsundervisning" er en vigtig grundbog for idrætsstuderende, men det er også et materiale for den etablerede idrætslærer. Den tager fat på helt afgørende elementer i forhold til at forstå og udvikle god idrætsundervisning, hele tiden med et solidt fagligt idrætsdidaktisk udgangspunkt.

Bogen indeholder skemaer og modeller, der er med til at give et tydeligt overblik over vigtige elementer i materialet. De giver indblik, når idrætsundervisning skal planlægges, afprøves, evalueres og derigennem skabe grobund for udvikling af idrætsundervisningen. Bogen har omfattende liste med litteraturhenvisninger.

"Idrætsundervisning" er velskrevet, tydelig og er et vigtigt idrætsdidaktisk indspil for enhver idrætslærer eller idrætsstuderende.