Anmeldelse

Imagine

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Imagine" til 5. klasse består af en interessant grundbog, en arbejdsbog, en lærervejledning samt lærerens cd-sæt. Materialet er inspireret af storylinemetoden, og som det antydes i undertitlen "A Chest in the Attic", er historien bygget op over en rammehistorie.

Fakta:

Titel: Imagine

Forfatter: Rosemary Kronby, Lise Skjerbæk, Anne Voulund

Type: Diverse

Forlag: Gyldendal

Vi følger Ben og Vicky, som flytter til Southhampton med deres forældre. Oppe på loftet i det nye hus finder de en tidligere beboers sømandskiste, som er fuld af mange spændende "skatte". Børnene begynder at læse i de gamle dagbøger og efterladenskaber. Det fører til, at vi læsere blandt andet hører om Indiens dyr, Amerikas specielle sportsgrene og Australiens skolevæsen.

Desuden har forfatterne valgt at medtage korte uddrag af gamle klassikere som for eksempel "Junglebogen", "Skatteøen" og "Et Juleeventyr", hvilket jeg synes er en udmærket ide. Det er også fint, at der er knyttet et forfatterportræt til hver af forfatterne bag klassikerne.

Forfatterne har lagt vægt på børnenes kreativitet blandt andet med arbejdsbogen. Ud over traditionelle udfyldnings- og tegneopgaver samt grammatikgennemgang er der gode opgaver til lytteøvelserne. På lærerens cd-sæt kan man høre hele grundbogens tekst indspillet af udmærkede engelske skuespillere.

Hvis jeg overhovedet skulle klage over noget, er det, at de mange sange i materialet ikke er indsunget af de oprindelige kunstnere. Det giver ikke helt det samme at høre en Beatles-sang, når det ikke er The Beatles, der optræder. Men det er vel som så meget andet et spørgsmål om økonomi.

Powered by Labrador CMS