Anmeldelse It
0   318

Redaktionen

Redaktionen

Fakta


Titel
Redaktionen

Pris
Gratis


Materialet er tilgængeligt på www.ekstrabladet.dk/skole

Type
Internet

Forlag
Ekstra Bladet

"Redaktionen" er en onlineredaktion, hvor skoleklasser kan producere deres egen udgave af Ekstra Bladet direkte på skærmen og efterfølgende kvit og frit få tilsendt 1.000 trykte eksemplarer af avisen. Man kan kun sige: Se at komme i gang!

Artiklen fortsætter under banneret

Fra den virtuelle platform kan skoleklasser planlægge, skrive, layoute og udgive en trykt avis på fire eller otte sider. Principperne er beskrevet af Ekstra Bladet, og Jeppe Bundsgaard fra Danmarks Pædagogiske Universitetsskole har været tilknyttet som undervisningskonsulent. Programmet fordeler ansvaret og sikrer undervejs i redaktionsprocessen, at alle opgaver bliver løst. Det minder eleverne om, at nogle skal tage billeder til artiklerne, nogle skal researche, og andre skal skrive artiklerne. Den interaktive assistent vejleder løbende eleverne, og der er endvidere supplerende materiale i form af gode råd og fif til avisproduktion. Lærerens rolle er at være coach og at have overblikket.

Gennem arbejdet med "Redaktionen" kan klassen endvidere klædes på til konkurrencen "Avisen i Undervisningen", samtidig med at mange trinmål i dansk og samfundsfag opfyldes.
Gennemarbejdede og lettilgængelige vejledninger gør det let at gå i gang.
Ekstra Bladet Skole er et stort, omfattende, gennemarbejdet og banebrydende tilbud til undervisningen i grundskolens ældste klasser og er for øvrigt også gratis særaviser og dvd med 12 film om livet på en redaktion. Disse små film kan også ses online.

I forbindelse med "Redaktionen" kan man også bruge dilemmaspillet "Velkommen på forsiden". På to gange to lektioner kommer eleverne gennem fiktive cases med etiske, kildekritiske og prioriteringsmæssige spørgsmål, oplever dilemmaer, tidspres, op- og nedture, nøjagtig som man gør på en "rigtig" avisredaktion. Formålet er at udarbejde den mest sælgende forside, og konsekvenserne af valg viser sig som stigende eller faldende salgstal.

Midt i euforien over materialet er det selvfølgelig nødvendigt at forholde sig til, at det er Ekstra Bladet, der er afsender, og hvorfor der i en tid med nedgang i betalingsavisernes oplagstal satses så stort på et undervisningsmateriale. Når det så er gjort, er der kun at sige ja tak, måske med en stille undren over, at andre dagblade har sovet i timen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.871 andre er allerede tilmeldt