Anmeldelse

ITSU

ITSU

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det lyder japansk - og er blandt meget andet også navnet på en sushi-kæde med basis i London. "Landekoden" er imidlertid også vigtig her - den skal ikke være com, men dk: www.itsu.dk

Fakta:

Titel: ITSU

Type: Internet

Forlag: Skanderborg Kommune

ITSU - IT Støttet Undervisning - er et websted, som videregiver begejstrede erfaringer fra nogle lærere på skoler i Skanderborg. Professionelle folk har hjulpet med "fremstillingen", men det gør ikke budskabet utroværdigt.  Pengene til hjælpen er blandt andet kommet fra Undervisningsministeriet. Her vil man naturligvis gerne sprede de gode budskaber fra flere års ITif-projekter. www.itsu.dk er et godt eksempel - www.3-klasse.dk er et andet.

ITSU er især henvendt til skoleledere, som savner en retning i forhold til brug af it i undervisningen. Retningen er tydelig, og budskabet er "kom i gang - det giver masser af udbytte for eleverne".

Der er meget at lære og meget at overveje, hvis man går på www.itsu.dk og lytter efter, hvad der bliver fortalt. Lytter efter? Ja, der er små foredrag - fra et halvt minut op til fem. Lige noget for en travl skoleleder, og enkel produktion af "dampradio" er jo netop en af de muligheder, teknologien giver.

Ud over fortællingerne er der også meget andet nyttigt stof på webstedet, blandt andet eksempler på elevarbejder, baggrundsstof og vejledninger. Man kan ikke undgå at komme i godt humør af at lytte med. Begejstring smitter.