Anmeldelse Unge
0   327

Voldtægt & drug rape

Voldtægt & drug rape

Fakta


Titel
Voldtægt & drug rape

Forfatter
Arne Schmidt Møller

Sider
78 sider

Type
Bog

Forlag
Siesta

Det er svært at påvise mange af de stoffer, der findes  i diskoteksmiljøet. De forsvinder ud af kroppen efter 24 timer. I bogen fortæller unge piger om voldtægter, hvor de har oplevet at være bedøvede af et eller andet stof, så de ikke har kunnet sige fra. Man hører meget om det, men det er altså svært at opfange, fordi ofrene var for længe om at gå til politiet eller voldtægtcentrene. Kun nogle ganske få piger er kommet så tidligt på centrene for voldtægt, at lægerne har kunnet nå at få en blodprøve, der med sikkerhed påviser de bedøvende stoffer.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen instruerer nøje i, hvordan man skal forholde sig efter at have oplevet en voldtægt: ikke bade, ikke skifte tøj, ikke vente til næste morgen og så videre. Gode instrukser, som ofret måske selv er for forvirret til at følge, men veninder eller familie kan handle hurtigere, hvis de ved, hvad der er det rigtige at gøre. Så mange bør læse bogen, selv om de ikke selv tror, de får brug for den viden.

Desuden indeholder bogen oplysende afsnit om indvandrerpigers oplevelse af overgreb i eget miljø og om indvandrerdrenges udbredte misforståelser af danske pigers opførsel - til stor skade for både drenge og piger.

Mange afsnit er oplagte til debat i 9.-10. klasse. I hvert fald bør hver klasse diskutere, hvor meget der må drikkes. Det er ubegribelige mængder, der skylles ned på diskoteket og til fester, og det er tilsyneladende kun småfulde piger, der bliver ofre for drug rape. Det må da tænde nogle advarselslamper.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)