Blog
1   868

Digitale patruljer

Abonner på nyt om Den digitale skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

er simpelthen en rigtig god og ganske enkel ide: eleverne skal være med til at få it til af fungere på en skole – såvel teknisk som pædagogisk.

Ideen er ikke ny - det gør den ikke dårligere – og faktisk har det fungeret på enkelte skoler i nogle år omend under andre navne som medie- eller it-patruljer; men ideen har fået et boost, fordi Ministeriet for Børn og Undervisning har støttet Danske Skolelever med 130.000 kroner til at oprette digitale patruljer i folkeskolen i 2012-2013.

Efter min opfattelse viser det en hel del om det danske ”folkeskolepotentiale”, at det er Danske Skoleelever, der har taget initiativet til projekt Digitale patruljer - det øger uden tvivl projektets bæredygtighed - og ministeren kunne meget vel have lindet lidt mere på pungen. Men det kan jo nå at komme næste skoleår.

Microsoft støtter initiativet på forskellig måde og hatten af for det. Underligt bare, at der endnu ikke har meldt sig andre it-virksomheder med støtte til et så åbenbart nyttigt initiativ. Ja, man kunne såmænd også forestille sig andre støtter - moralske eller praktiske – så længe man lader skoleleverne selv styre initiativet.

Danske Skoleelever har en projektmedarbejder vedr. digitale patruljer. Han hedder Kresten Thorndahl og blogger også flittigt i netværket ”It i undervisningen” her på folkeskolen.dk – så sent som i går, og det var da også dette indlæg: Digitale Patruljer over det hele!, der fik mine arme op og siden ned, så jeg kunne nå tasterne igen.

Artiklen fortsætter under banneret

En af de ting, der er brugt penge på er webstedet digitalpatrulje.dk - her ligger der oven i købet en vejledning. Fortæl det til dine elever.

 

http://www.folkeskolen.dk/521380/digitale-patruljer-over-det-hele


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.981 andre er allerede tilmeldt