Besparelser
3   553

Se hvor mange lærerstillinger din kommune har nedlagt

I 49 af landets kommuner er mere end hver tiende lærerstilling blevet nedlagt i løbet af de seneste tre år. Tjek hvor mange lærere din kommune er blevet fattigere på folkeskolen.dk's interaktive oversigtskort.

Der er i gennemsnit blevet 10,3 procent færre lærere i landets kommuner siden 2009. Det viser en opgørelse, som Danmarks Lærerforening har lavet på baggrund af tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor (FLD). Elevtallet er i samme periode faldet med 2 procent.

Størst indhug er der gjort i lærerstaben i Odder Kommune (-24,8 procent), Læsø Kommune (-24,4 procent) og Langeland Kommune (-23,2 procent).

Artiklen fortsætter under banneret

(Tilføjet klokken 10:11 - skolechef i Læsø Kommune, Bjarke Markussen, gør opmærksom på, at kommunen er gået fra 21 til 16 lærere på øens eneste folkeskole på grund af et fald i arbejdsopgaver.)

Kun to kommuner har i samme periode trodset udviklingen og oprettet flere lærerstillinger - Vallensbæk Kommune (12,2 procent) og Frederiksberg Kommune (7,7 procent).

Kortet nedenfor viser den procentvise udvikling i antallet af lærerstillinger fordelt på kommuner. Jo mørkere rød, desto større nedgang i antal lærerstillinger. Klik på kommunerne for mere info.

Kilde: DLF/Det Fælleskommunale Løndatakontor, FLD. Tallene er opgjort i august i årene fra 2009 til 2012.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ