Godt årsresultat for 2007

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Økonomichef Oskar Trieb afleverede DLF's regnskab for 2007 til hovedstyrelsen med, hvad han kaldte »et godt resultat«. Overskuddet blev meget tæt på det budgetterede - nemlig 6,4 millioner kroner. Egenkapitalen har det stadig godt, og den plan, hovedstyrelsen for nogle år siden satte i værk for at spare og fylde op - efter år, hvor der var blevet tæret på egenkapitalen - virker stadig, som den skal. Egenkapitalen er nu på 176 millioner kroner mod 134 året før. Men, sagde økonomichefen, »det kan se flottere ud, end det er, for væksten skyldes mest stigende værdier på ejendommene«.

Nettoindtægterne på foreningens seks kursus- og konferencehoteller faldt lidt i 2007. Det skyldes, at samlingen under det nye, fælles Sinatur-koncept og overtagelsen af Hotel Haraldskær har været omkostningstungt. De første måneder i 2008 viser, at det nu går rigtig godt, sagde Oskar Trieb.

Udgiften i 2007 til Folkeskolen, månedsmagasinet Undervisere og de tilhørende netmedier, folkeskolen.dk, undervisere.dk, ernaeringogsundhed.dk og specialpædagogik.dk, var i 2007 på 9,1 million kroner. Det svarer til, hvad det kostede at producere Folkeskolen i 1987, da redaktøren og økonomichefen tiltrådte.

»Det er ikke specielt rart«, mente Oskar Trieb.

Foreningens låneafdeling, som låner ud til medlemmer på favorable vilkår, har også i 2007 haft god fremgang, så resultatet blev et overskud på 4,5 millioner kroner. Ved årets udgang havde godt 2.500 medlemmer lånt i alt cirka 185 millioner kroner.

Revisionsprotokollatet var »blankt«. Foreningens regnskab offentliggøres senere i Folkeskolen

tt@dlf.org