Anmeldelse Samfundsfag
0   732

Flot udnyttelse af de digitale muligheder

Det, der gør systemet spændende, er kombinationen af grundbog og i-bog.

samfundsfag.gyldendal.dk

Fakta


Titel
samfundsfag.gyldendal.dk

Forlag
Gyldendal

"Samfundsfag 8-9" er et grundbogssystem, der består af en grundbog, en lærervejledning og en i-bog. Grundbøgerne fremtræder solide, typografisk en anelse kedelige, men fagligt velfunderede og selvfølgelig skrevet, så de lever op til kravene i Fælles Mål 2009.

Artiklen fortsætter under banneret

Det, der gør systemet spændende, er kombinationen af grundbog og i-bog. Eleverne kan på deres egen pc bladre i bogen på samme måde som i grundbogen. Men i-bogen er mere end en digitaliseret udgave af den fysiske bog. Den indeholder nemlig et væld af interaktive muligheder. Hvert kapitel indeholder for eksempel såkaldte i-klasser, som er interview med relevante personer i samfundet. Det kan være en politibetjent, en folketingspolitiker og en Christiansborg-journalist.

På siderne findes også diverse link til relevante videoklip og sider på nettet. Disse klip kunne den aktive samfundsfagslærer sagtens selv finde, men her er de fundet og lige parat til at bruge på relevante steder.

Der findes også arbejdsspørgsmål til hver af de 25 i-klasser. Dem kunne læreren også have udarbejdett lige så godt selv, men her bliver de serveret, hvilket naturligvis letter arbejdet for den travle lærer.

I-bogen kommer rigtig til sin ret, når den anvendes på smartboards i kombination med elevernes fysiske undervisningsbøger. Det er bestemt et materiale, der vil kunne engagere eleverne i 8. og 9. klasse, ligesom det er et særdeles godt værktøj for læreren. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.363 andre er allerede tilmeldt