Tankevækkende undersøgelse

Tallene skal bearbejdes, og vi må finde ud af, hvad vi kan gøre, siger kommunaldirektøren i Middelfart

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerkreds og kommune i Middelfart er blevet enige om at yde en indsats i fællesskab for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø på skolerne.

Det fortæller kommunaldirektør Søren Andersen. Han holdt i sidste uge møde med kredsformand Heine Kristensen om den spørgeskemaundersøgelse, kredsen har gennemført.

»Hvis undersøgelsen taler nogenlunde sandt, er det klart, at vi står med nogle problemstillinger, vi skal have løst«, siger kommunaldirektøren.

Men først skal problemerne identificeres mere præcist, og det analysearbejde går kreds og kommune nu i gang med.

»Jeg synes, det er en tankevækkende undersøgelse, men jeg ville gerne have haft, at den var delt op på skoler og individer. Det ved jeg godt, at man er ked af at gøre, men det ville have givet mig et bedre overblik over, hvor der er en mulighed for at sætte ind«, tilføjer Søren Andersen.

»Hele den private del er jo ikke kommet frem. Den er målrettet direkte mod kommunale forhold, men ingen er jo ansat 24 timer i døgnet i skolevæsenet«.

»Derfor skal vi sammen bearbejde de her tal og finde ud af, hvad vi kan gøre. Der kunne være fem, seks, syv, otte ting, hvor vi siger: Det skal vi have gjort noget ved. Og der kunne jo godt være nogle lavt hængende frugter, som vi godt kunne sætte i gang ret hurtig - men jeg vil ikke udtale mig mere konkret om de indsatser, der kunne komme på tale, før vi er enige om, at det så er det, der kan bringes i værk, og som begge parter synes, at det kan der komme nogle gode vibrationer ud af«, siger Søren Andersen.

jvo@dlf.org

KTO om stress

Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) har just udsendt håndbogen »Stop stress - skab trivsel i fællesskab«. Hovedbudskabet er, at stressforebyggelse og trivselsfremme er to sider af samme sag. Håndbogen kan downloades på www.personaleweb.dk