KL: Lærere må ikke uddele DLF-foldere i arbejdstiden

Lærere må ikke formidle fagpolitiske budskaber og materiale fra DLF i arbejdstiden og på arbejdspladsen, skriver KL i sit nyhedsbrev til skolelederne. DLF opfordrer lærerne til at give deres mening til kende uden for arbejdstiden.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere har to gange i løbet af de seneste par måneder været samlet til faglig klub-møder for at diskutere lærernes arbejdstid og regeringens udspil til folkeskolereform. Mange steder har møderne resulteret i,  at lærere har produceret foldere og delt dem ud til forældre og elever.

Roskildelærere i aktion i vintermørket

KL svarer klart nej

Lærernes aktioner har fået flere kommuner til at henvende sig til KL og spørge, hvad de skal gøre, når lærere spørger, om de må uddele foldere til elever og forældre. "Svaret til dette er - nej. Det er ikke en af lærernes arbejde at fomidle fagpolitiske budskaber og materiale fra Danmarks Lærerforening i arbejdstiden og på arbejdspladsen", skriver KL i sit nyhedsbrev for skoleledere i december.

DLF: Giv jeres mening til kende uden for arbejdstid

Danmarks Lærerforening har på Facebook og de faglige møder opfordret lærerne til at give deres holdning til kende i debatten, og det håber formand for overenskomstudvalget i DLF Gordon Ørskov Madsen også, lærerne bliver ved med.

"Lærerne er meget velkommen til at komme med budskaber og holdninger af politisk karakter. Vi skal gå i clinch med i hinanden i et demokratisk samfund. Man skal kunne forholde sig kritisk både til sin egen arbejdssituation og til de tiltag, der kommer fra regeringen".

Lærere fejrer 'læsere i verdensklasse'

Han er sikker på, at de lærere, der har uddelt foldere uden for skolen har gjort det uden for arbejdstiden.

"Det er ikke noget, man skal bruge arbejdstiden til. Det er noget, man gør uden for sin arbejdstid", siger Gordon Ørskov Madsen.