Indskolingseleverne producerede selv forskellige spil på Matematikkens Dag. Her på Ravnsholtskolen i Allerød. Arkivfoto

Danmarksmestre i matematik fundet

Ni klasser har vundet præmier i Matematik 2012, der fandt sted på Matematikkens Dag. I alt deltog knapt 600 klasser i arrangementet 15. november, der handlede om alle slags spil. Præmierne er robotter, mobilkamera og lommeregnere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1.præmien for indskolingen blev vundet af 2.a på Sct. Jørgens Skole i Roskilde. Præmien er forskelligt robotteknologi for begyndere. Indskolingseleverne producerede selv spil på dagen. 2. præmien, som er et klassesæt af lommeregnere, gik til 1.c på Løjtegårdsskolen i Kastrup, og 3. præmien - et mobilkamera - fik 2.b på Sct. Jørgens Skole i Roskilde.

Eleverne har filmet deres egne spil og sendt til Danmarks Matematiklærerforening og Forlaget Matematik, der står bag Matematikkens Dag og har udtrukket vinderne.

Mellemtrinnets elever spillede Runerod, der er et nyt digitalt spil til udvikling af matematikfærdigheder. Her vandt 5.a på Skælskør Skole mekaniksæt fra Lego som 1. præmie. 2. præmien her er også et klassesæt af lommeregnere, og det blev vundet af team D1 fra Buskelundskolen i Silkeborg, mens 3. præmien - mobilkamera - gik til 4.b på Elverdamsskolen i Tølløse.

Udskolingseleverne var i gang med "Spil for livet", der er et webbaseret spil om ludomani og matematik. Spillet var specielt udviklet til Matematikkens Dag. 1. præmien gik til Svenstrup Efterskole i Næstved, der vandt Lego Mindstorms. 2. præmien fik 8.b på Ahlmann Skolen i Sønderborg. Et klassesæt af lommeregnere. 3. præmien - mobilkamera - gik til 8.b på Hyllehøjskolen i Middelfart.

Det var fjerde år, Matematikkens Dag fandt sted.