Den åbne plan

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den åbne plan

Tiden i slutningen af 60'erne og begyndelsen af 70'erne var til 'det åbne'. Åben-plan skolerne opstod samtidig med kontorlandskabet og løsdriftstaldene til kvæg. Ideen til åben-plan skolerne kom fra USA og England. I USA bestod skolerne af store, åbne lokaler, mens man i England havde mere labyrintiske åben-plan skoler - med flere nicher og kroge.

Danmark var mest inspireret af USA, hvor en større dansk delegation havde været på besøg i maj 1969. I delegationen deltog blandt andre Undervisningsministeriets konsulent i skolebyggeri, arkitekt Hans Henning Hansen. Han var også med, da Tinglev Kommune i Sønderjylland indbød til møde om skolebyggeri. Her var man åben overfor ideen om en åben-plan skole og ændrede planen om en ny kamskole til en åben-plan skole. En yngre driftig landmand deltog i mødet og bakkede op om ideen. Han havde netop bygget en ny staldbygning til løsdrift af sit kvæg. Denne form for stalde slog igennem i dansk staldbyggeri i 1967-69.

Powered by Labrador CMS