Anmeldelse Geografi
0   854

Velkommen og vedkommende

Materialet kommer et spadestik dybere med et vanskeligt emne - og gør det på en måde, der engagerer eleverne.

Global lykke

Fakta


Titel
Global lykke

Forfatter
Peter Bejder, Kaare Øster

ISBN
9788771410532

Pris
199

Sider
48

Forlag
Turbine Forlaget

Danskerne er verdens lykkeligste folk ifølge to undersøgelser, hvoraf den ene kommer fra FN. Det kan være lidt svært at tro på, når man dagligt hører den almindelige dansker klage over snart sagt alt. Men hvad hvis man vendte ”Lykkebarometeret” om og kiggede på de mest ulykkelige lande?

Artiklen fortsætter under banneret

Det har Peter Bejder og Kaare Øster gjort i deres udmærkede bog til udskolingen. De har spurgt: ”Kan man være fattig, men stadig lykkelig?”

Jeg synes, at bogen kommer det spadestik dybere og derfor også gør hele debatten om ulande mere nuanceret. Alle med bare lidt år på kontoen husker de forfærdelige billeder fra Afrika i midtfirserne. Billeder, der har præget os lige siden.

Bogens force er, at den viser livet i nogle meget fattige lande, meget konkret, på godt og ondt. Bogen ridser forskellige begreber grundigt op, dog uden at eleverne vil tabe interessen, hvilket er en svær kunst at mestre.

Til bogen hører en fantastisk hjemmeside, som er utrolig nem at finde rundt på. Der er masser af elevaktiviteter, man frit kan downloade. En god lærervejledning, som er meget metodisk. En masse relevante billeder og film. 

Bogen henvender sig helt oplagt til en projektuge eller projektopgaven. Her er bogen så bred, at mange emner ville kunne profitere af bogen. Den er desuden oplagt at bruge tværfagligt.

Layoutet er flot, og siderne skinner og er meget indbydende. Noget, der er et kæmpe plus, hvis elever skal lokkes fri af Wikipedias kløer. Desuden er der bagerst i bogen et godt stikordsregister og henvisninger til andre bøger og hjemmesider, som er brugbare omkring emnet.

Alt i alt en bog, som viser en anden tilgang til et, desværre, stadig stort problem, nemlig den ulige fordeling af goderne på denne fælles jord. Ikke at man bliver lullet i søvn af den grund, for det er nogle barske skæbner, der ligger bag hver side. En velkommen og vedkommende bog.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.447 andre er allerede tilmeldt