Anmeldelse

Billedkunstens Geometri

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Billedkunstens Geometri" er primært tænkt som en inspirator for undervisere i folkeskolen. Både billedkunstlærere, dansklærere og matematiklærere skulle kunne bruge bogen. Dog vurderes det, at den egentlige relevans ligger i danskundervisningen med hensyn til billedanalyse.

Fakta:

Titel: Billedkunstens Geometri

Forfatter: Finn Egede Rasmussen

Sider: 60 sider

Type: Bog

Forlag: Forlaget Matematik

Der behandles kompositionslinjers betydning ved kunstnernes opbygning af billedfladen. Det gælder midterlinjen, diagonalerne, perspektivet og det gyldne snit. Der behandles geometriske figurers betydning i kunsten. Sidst i bogen er et kort afsnit med forslag til et tværfagligt arbejde på 8. klassetrin.

Bogen har et rigt udbud af guldalderkunst, men også en kort omtale af kubisme, abstrakt kunst og konstruktivistisk kunst. Specielt i de valgte malerier fra guldalderen er der indtegnet fine linjer, der viser de forskellige kompositioner.

Af litteratur til netop dette område er der udgivet særdeles meget. Denne bog skulle derfor kunne udmærke sig på en speciel måde for at kunne hæve sig over tidligere udgivelser, hvilket ikke er tilfældet. En smal bog til begrænset brug.