Anmeldelse

Gr@mmatikrytteren

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Gr@mmatikrytteren" kan ses i sammenhæng med de øvrige materialer på "Opg@vehylden". Hver måned kommer der nye opgaver inden for en lang række fag og emner. Hvis skolen er abonnent, kan læreren anvende månedens opgaver til sin klasse. Skolen kan abonnere på alle typer opgaver, eller man kan vælge et fag eller emne ud. I "Gr@mmatikrytteren" gælder det dansk grammatik for 1. til cirka 5. klasse.

Fakta:

Titel: Gr@mmatikrytteren

Type: Internet

Forlag: PS Forlag

Hver måned kommer der i "Gr@mmatikrytteren" en ny opgavesamling til 1., 2. og 3. klasse samt til mellemtrinnet. Opgaverne kopieres til eleverne. Til 3. klasse i februar måned er der valgt et overordnet tema, som en del af opgaverne handler om. Emnet er sagn, og det danner også udgangspunkt for de farvelagte tegninger til opgaverne. De grammatiske emner er udvalgt, så de passer til klassetrinnets læseplaner. Eleverne skal således blandt andet sætte bestemte ord i alfabetisk orden, de skal sætte punktum i et aftrykt sagn, og de skal rette navne til at starte med stort bogstav.

Jeg kan se det smarte i at få nye opgaver uden hele tiden at skulle købe hæfter. Til gengæld skal læreren kopiere opgaver til eleverne. Hvis de flotte tegninger skal komme til deres ret, skal man ofre farvekopier, og det vil blive voldsomt dyrt og er i hvert fald ikke miljørigtigt. Desuden virker de foreliggende opgaver meget traditionelle og rummer ikke de store muligheder for differentiering. Umiddelbart kan jeg ikke anbefale materialet.