Debat
0   126

Ingen stemmeret til efterlønnere

Til Anders Bondo Christensen: Jeg blev virkelig vred i dag. Den stemmekuvert, jeg modtog med Folkeskolen, var udfyldt med navn, adresse og så videre, men jeg kunne ikke huske mit medlemsnummer og ringede derfor til lokalkredsen i denne anledning. Mit nummer blev oplyst, men med kommentaren: Du kan ikke stemme, du er efterlønner!

Hvordan har I tænkt jer at fastholde lærere, der går på pension, i DLF, når man fratages stemmeretten?

Artiklen fortsætter under banneret

En del af mine kolleger har meldt sig ud af foreningen, da de gik på pension. De ønskede at spare de cirka 1.200 kroner, det koster per år. Jeg har holdt ved, da det kunne være hyggeligt at kunne følge med i skolens udvikling gennem andet end dagspressen, nemlig gennem Folkeskolen.

Men først og fremmest holder jeg ved, fordi jeg har troet, at det var en demokratisk forening, hvor også pensionister og efterlønnere kunne udtale sig om, hvordan foreningen forvalter forhandlingsmulighederne også for pensionister.

Det er muligt, at tidligere tiders pensionister har været tilfredse med vedtægterne på dette punkt, men den går ikke i 2008. Altså få disse vedtægter lavet om, ellers mister I yderligere medlemmer.

Det er muligt, at jeg er naiv. Men det er måske meningen/ønskværdigt, at vi skal melde os ud?

På trods af min alder har jeg heldigvis stadig ret til at stemme ved folketingsvalg i Danmark.

Med venlig hilsen fra en lærer, der har været medlem siden 1968.

Svar

Det er sådan, at kun medlemmer, der er omfattet af et overenskomstresultat, har mulighed for at stemme. Uanset om vi har en anden holdning i DLF, er det en generel regel, der blandt andet følger af, at vi ikke i organisationen alene afgør udfaldet af en afstemning. Ved den aktuelle afstemning er det det samlede resultat blandt organisationerne i Lærernes Centralorganisation, der er afgørende. I andre situationer kan det være en samlet afstemning blandt alle organisationerne i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte. Hvis der ikke er fælles regler for, hvem der kan stemme, vil det betyde, at en organisation kan øge indflydelsen ved at lade mange, der i øvrigt ikke er omfattet af overenskomsten, deltage i afstemningen.

Jeg håber, at du vil fortsætte din interesse for skolens og foreningens udvikling.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ