Debat
0   136

Intet konflikttema

Løndelen

Der er opnået et godt resultat for især vore unge kolleger. Mellemgruppen og slutlønslærerne har fået noget. De relative forskelle i Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte er også opretholdt.

Artiklen fortsætter under banneret

Man kan undre sig over, at Kommunernes Landsforening stiller krav om mere individuel løn, men i praksis accepterer en ny anciennitetsbaseret løn, som giver næsten 100 procent af livslønnen i forhold til i dag.

Arbejdstid

Navnet 'betroet tid' forekommer kunstigt, når alle ved, at det handler om forberedelse af undervisningen. Den tid, vi er på skolen, er vel også betroet i en eller anden forstand. Den kunstige betegnelse vil kunne udsætte forberedelsestiden (lig med den betroede tid) for pres ved kommende overenskomster.

Det forekommer usagligt, at den betroede tid ikke er relateret til antallet af undervisningslektioner. Man kunne økonomisk neutralt have opereret med et gennemsnitstal og et mindstetal, eller man kunne have skelet til den måde, undervisningstillægget tildeles på. Her markeres jo netop forskellen på at have mange og få undervisningslektioner.

Når det er sagt, skal det anføres, at mange udvalgs- og repræsentationsopgaver kræver megen forberedelse, hvor den nuværende pulje på 70 timer ikke slår til.

Konklusion

Forhandlingerne har været præget af mange politiske signaler fra Kommunernes Landsforening og fra Folketinget.

På den baggrund må resultatet bedømmes som udmærket under de givne betingelser. Der er intet konflikttema, der kan overbevise andre end en snæver kreds af lærere om, at resultatet bør stemmes ned.

Hvis forhandlingerne går i hårdknude i en kommune eller på en skole, skal man ikke glemme, at muligheden for at få alting på mødeplanen er et meget stærkt pressionsmiddel.

Derfor. Stem ja til aftalen.

På vegne af otte ud af ni kredsstyrelsesmedlemmer i Aalborg Lærerforening.

Georg Møller Pedersen

Aalborg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ