S-viceborgmester kalder reformen en jagt på folkeskolelærere

”Lærerne skal undervise mere, og så hokus pokus er det hele åbenbart løst. Man forstår på italesættelsen, at lærerne er skurke”, skriver en socialdemokratisk viceborgmester fra Lyngby-Taarbæk i sin blog på danskekommuner.dk. Han efterlyser rettidig omhu i ledelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Simon Pihl Sørensen, viceborgmester i Lyngby-Taarbæk for Socialdemokraterne, skriver under overskriften "Jagten på folkeskolelærerne er gået ind - undgå venligst at skyde på gravide". Han foreslår, at man nuancerer billedet af læreren og kalder hele analysen for ubegavet.

"Vi kender jo alle historien om ham eller hende, der daffer hjem kl. 13.00 efter at have liret det samme gamle lærebogssystem af over for ungerne. Og meget tyder på, at det er den stereotype forestil-ling, der driver det politiske værk. Men lad os lige nuancere billedet", skriver viceborgmesteren.

Han understreger, at folkeskolen først og fremmest handler om retning og ledelse. Og at alle - lærere, forældre og ledelse - både politisk og administrativ - skal arbejde mod et fælles mål. At lærerne holder hinanden op på et samarbejde, hvor man forpligter hinanden på årgange og i fagteam. "Hold op med at tale om ledelse. Ledelse er noget, man udøver", lyder det. Hvis man mangler resultater, må man lede sig til dem. Se hele blogindlægget til højre.

 

Læs mere

Simon Pihl Jørgensens blogsindlæg