"Flere timer og mere lærerkontakt er for os den bedste vej til at styrke eleverne fagligt", skriver SF's folkeskoleordfører Pernille Vigsø Bagge i et læserbrev.

Ny skolereform: Alle elever skal have det vejledende timetal

Det vejledende timetal bliver det nye minimumstimetal, hvis regeringen kommer igennem med sit udspil til skolereform.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne vil fremover komme til at gå 510 timer mere i skole, hvis det står til regeringen, som snart fremlægger sit udspil til en ny skolereform. Det skriver Politiken i dag.

Det vejledende timetal på 7.470 timer skal nemlig ifølge Politikens oplysninger fremover gøres til det nye minimumstimetal, som i dag er på 6.960 klokketimer for et helt skoleforløb.

Ny formålsparagraf

Formålsparagraffen vil også blive ændret. Målet fra Ny Nordisk Skole om, at skolen skal sørge for, at alle børn og unge bliver så dygtige, som de kan blive, skal skrives ind i formålsformuleringen - med streg under alle.

Et taskforce af konsulenter, der skal rykke ud og hjælpe lærerne, bliver oprettet. Desuden skal der laves et nationalt resursecenter, som kan hjælpe skolerne med inklusion.

At de flere timer ikke bare er løs snak, som Politiken har opsnappet på det igangværende regeringsseminar i Nyborg, antyder et læserbrev fra SF i dagens Politiken om.

Her skriver uddannelsesordførerne Pernille Vigsø Bagge og Lisbeth Bech Poulsen, at "flere timer og mere lærerkontakt er for os den bedste vej til at styrke eleverne fagligt".

Den varme grød som politikerne går udenom er finansieringen. Er det lærerne, der skal løbe hurtigere?

 

Powered by Labrador CMS