Anmeldelse

Strikkede striber

Strikket julehygge

Bogen lægger sig mellem begynderstrik og yarnbombing med et juletwist og en pædagogisk legende tilgang til at svinge pindene.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så har bloggergenerationen kastet sig over pinde og masker med en bragende energi og en fuldstændig autonom tilgang til det at strikke. Krydres denne registrering med forundringen over den norske designerduo Arne og Carlos, der for alvor slog igennem med deres strikkede julekugler for et år siden – ja, så er jorden gødet for spøg og skæmt inden for feltet julestrik.

Fakta:

Titel: Strikkede striber

Forfatter: Pernille Fisker, Helene Jensen

Pris: 100

Sider: 48

Forlag: Forlaget Kristensen og Ko

Blandt de strikkere, der professionelt har taget udfordringen op, er Pernille Fisker og Helene Jensen, begge med tilknytning til Designskolen i Kolding, der med bogen "Strikkede striber - Jul" virkelig lægger op til en inspirerende balance mellem gedigen begynderstrik og yarnbombing af noget så traditionelt som julepynt og -gaver. Alle, der kan lide at strikke eller kunne tænke sig at begynde på det, kan være med.

Her er julekugler, kræmmerhuse og sukkerstænger – strikkede forstås. Her er julestjernen, guirlanden og såmænd også adventskransen strikket i festlige rød-hvide striber. Når så træet er pyntet, er der selvfølgelig også plads til gaver i form af for eksempel en hue, et tørklæde eller et slips eller, for de lidt mere øvede, et par hyggelige strikkede hjemmesko eller ditto vanter.

Set strikketeknisk på sagerne er der måske ikke så meget nyt – der er masser af retstrik og enkle ind- og udtagninger, men pædagogisk er det befriende at møde så legende en tilgang, at selv den mest nørdede lille WOW-knægt vil kunne finde noget sjovt at kaste sig over i kampen for at få lært kunststykket med to pinde og to farver garn.