1. præmien modtages af eleverne fra 7.A. Fra venstre er det Mathias Mose Gjelstrup, Marcus Andrup Kristensen, Sara Hemberg Sørensen og Emma Lindbjerg Hansen

7. klasse opfinder sensor, der skal forhindre højresvingsulykker

Elever fra 7. klasse på Bredsten-Gadbjergskole vandt årets opfinderpris i Edison-finalen. Temaet var Bedre By, og elevernes ide er en sensor til trafiklys. Den registrerer cyklister og kan fortælle højre-svingende lastbilchauffører, hvornår de må dreje.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eleverne vandt 10.000 kroner til klassekassen og præsenterede både en model og en film for de 5000 fremmødte til finalen i Fredericia. 2. præmien og 6.000 kroner gik til Fuglsanggårdsskolen i Virum for opfindelsen af en cykel-metro, mens 3. præmien på 4.000 kroner gik til 7. klasseselever fra Egtved Skole for deres Shitstop. Ved shitstop-standeren kan hundeejere aflevere hundens efterladenskaber, og så udleverer standeren en hundekiks. Også her var der ros til videoen. Eleverne fra 6. og 7. klasserne i Edison-finalen kom med mange ideer. Der var bedre og sikrere rollatorer til ældre medborgere, en legeplads hvor børnenes leg genererer strøm til opladning af mobiltelefoner, en app om ledige parkeringspladser, og en ide om at spildevand i bevægelse kan drive en turbine og generere strøm. Edison-projektet er en del af Young Enterprise, der handler om opfindelser og innovative ideer. Landsfinalen fandt sted i sidste uge i Fredericia, men forinden har mange elever været på regionale camps, hvor de har arbejdet med deres ideer. For eksempel har man i Vejle Kommune haft mange elever i gang med opfindelser. De bedste fra den lokale konkurrence gik videre til landsfinalen.