Debat
0   154

Kan man ændre et begreb

Ifølge det foreliggende forslag til aftale mellem Kommunernes Landsforening og Danmarks Lærerforening er man enige om at tage afsked med den hidtidige forståelse af begrebet undervisning, som det for eksempel er udtrykt i 'Psykologisk pædagogisk ordbog': 'Systematisk tilrettelagte situationer, der sigter mod erhvervelse af færdigheder'.

Det rejser for mig som bruger af vores fælles sprog nogle spørgsmål:

Artiklen fortsætter under banneret

1. Kan man ved en indgåelse af en overenskomst gå ind og ændre på en hidtil nogenlunde entydig opfattelse af et begreb som undervisning?

2. Har man overvejet, om en sådan ændring kan rumme problemer i forhold til den gældende folkeskolelov, som må antages at basere sig på det hidtidige undervisningsbegreb?

3. Forventer man, at fremtidige udgaver af 'Psykologisk pædagogisk ordbog' vil indeholde to definitioner på undervisningsbegrebet, en gældende for folkeskoleområdet, en anden for alle andre uddannelsesformer?

Spørgsmålene rettes hermed til forhandlingsparterne KL (Kommunernes Landsforening) og DLF samt til undervisningsministeren, som må antages også at have en interesse i begrebsdannelsen på dette felt.

Ib Granerud

forhenværende undervisningsinspektør


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ